Kurban Bayramı'nda Eskişehir'de Nerelere Gidilir, Ne Yapılır?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kurban Bayramı'nda Eskişehir'de Nerelere Gidilir, Ne Yapılır?
A
a

Eskişehir, modern yapıları, tarihi dokusu ve öğrencileriyle birlikte Türkiye'nin en ilgi çekici yerlerinden biridir. Eğer Kurban Bayramı'nda Eskişehir’e bir gezi planlıyorsanız, ya da Eskişehir'de olacaksanız bu listede yer alan 10 lokasyonu ziyaret ederek bayramınızı keyifli hale getirebilirsiniz. İşte Eskişehir'de gezilebilecek 10 yer...

Sütiş Eskişehir

1. Odunpazarı Evleri

Odunpazarı Evleri, Eskisehir'in en tarihi bölgelerinden biridir. Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan bu renkli evler, dar sokaklar ve çeşitli müzeler ile nostaljik bir yolculuk sunar. Ayrıca Odunpazarı Modern Müze (OMM) de burada yer alır ve modern sanat eserleri sergilenir.

2. Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı

Sazova Parkı, hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik çeşitli etkinlikler sunan büyük bir parktır. Parkta Masal Şatosu, Nuh'un Gemisi, Korsan Gemisi ve Bilim Merkezi gibi çeşitli ilginç noktalar bulunuyor. Piknik alanları ve yürüyüş yollarıyla da güzel bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

3. Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

Şehrin ortasından geçen Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi, Eskişehir’e özgü gondol ve bot gezileri yapabileceğiniz, kafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip içebileceğiniz ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bir alandır. Porsuk nehri etrafında yürüyüş oldukça keyifli olacaktır.

4. Kurşunlu Külliyesi

Kurşunlu Külliyesi, 16. yüzyıldan kalma bir Osmanlı eseri olup, mimarisi ve sessiz bahçesi ile ruhunu dinlendirecek bir dünya sunmaktadır. Külliye içerisinde Camii, Medrese, Aşevi ve Şadırvan gibi yapılar yer almaktadır.

5.Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi

Eti Arkeoloji Müzesi, Eskişehir ve çevresinde yapılan kazılardan elde edilen arkeolojik buluntular sergilemektedir. Müze, tarih meraklıları için zengin bir koleksiyon sunar ve farklı dönemlere ait eserlerle ziyaretçilerini büyüler.

6.Kentpark

Kentpark, Eskişehir'in modern parklarından biridir ve özellikle sıcak yaz koşullarını serinlemek için ideal bir yerdir. Parkta yapay bir plaj, yüzebilen havuzları ve geniş yeşil alanlar bulunuyor. Ayrıca spor alanları ve yürüyüş parkurları ile de çeşitli aktivitelerde bulunabilirsiniz.

7.Eskişehir Balmumu Müzesi

Odunpazarı bölgesinde yer alan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, yerli ve yabancı ünlülerin balmumu heykellerini sergiliyor. Müze, heykelleri ile etkileyici bir deneyim sunar ve fotoğraf çekimi için harika bir mekandır.

8. Haller Gençlik Merkezi

Eskisehir'in sosyal ve kültürel mekanlarından biri olan Haller Gençlik Merkezi, eski bir hal binasının restore edilmesiyle modern bir komplekse dönüştürüldü. İçerisinde, tiyatro, kütüphane ve çeşitli kafeler bulunmaktadır.

9.Eskişehir Havacılık Müzesi

Anadolu Üniversitesi Dönücüsü içerisinde bulunan Eskişehir Havacılık Müzesi, gözlemlerle ilgilenenler için oldukça ilgi çekicidir. Farklı dönemlere ait uçaklar ve hava araçları sergilenir ve yönetimine ilişkin bilgiler sunulur.

10.Frig Vadisi

Eğer çok vaktiniz varsa Frig Vadisi de gezmek için büyüleyici bir seçenek olabilir. Frig Vadisi Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar arasında kalan kocaman bir coğrafyayı kapsıyor.M.Ö 1000’li yıllarda kurulan Frigya Uygarlığı bu 3 şehrin sınırları ve hatta daha da geniş bir alanda yaklaşık 400 yıl boyunca hüküm sürüyor. Frig Vadisi olarak adlandırılan bölge ise Frigyalılardan kalan anıtların ve kaya evlerin en yoğunlukta olduğu alana işaret ediyor.

Eskişehir, her köşesinde farklı bir tat ve deneyim sunan bir şehir. Tarihi dokusu, modern yapıları ve doğal güzellikleriyle hem yurt içi hem yurt dışından ziyaretçi alır. Kurban Bayramı döneminde siz de Eskişehir'in tadını bu 10 lokasyon ile çıkarabilirsiniz.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi