KKTC’de hibrit zekâ vurgusu: Anadolu Üniversitesi konferansta yer aldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç KKTC’de hibrit zekâ vurgusu: Anadolu Üniversitesi konferansta yer aldı
A
a

KKTC’de düzenlenen uluslararası eğitim konferansında hibrit zekâ kavramı öne çıkarken, Türkiye-KKTC üniversiteleri arasındaki dijital iş birlikleri dikkat çekti.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği 7. Uluslararası Disiplinlerarası Eğitim Yansımaları Konferansı, eğitim ve teknolojinin kesişiminde önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Konferansın davetli konuşmacısı olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aras Bozkurt, insan ve yapay zekâ etkileşimi üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Bozkurt konuşmasında, hibrit zekâ kavramını merkeze alarak “insan merkezli, sürdürülebilir gözetim” anlayışını vurguladı. Konferansın ardından, Prof. Dr. Bozkurt ile YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Umut Akçil'in başkanlık ettiği akademik heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Bozkurt görüşmede, Anadolu Üniversitesi’nin dijital öğrenme ve yapay zekâ temelli projelerini tanıttı. Cumhurbaşkanı Tatar ise Türkiye-KKTC üniversiteleri arasındaki iş birliklerinin, Kuzey Kıbrıs’ı bir "bilişim adası" yapma yolunda büyük önem taşıdığını belirterek heyete başarılar diledi.

Yakın Doğu Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi’nin önümüzdeki dönemde ortak akademik projelere ve yükseköğretim ekosistemini güçlendirecek stratejik iş birliklerine odaklanacağı açıklandı.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi