yandex

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alacak: Başvuru şartları belli oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alacak: Başvuru şartları belli oldu
A
a

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, farklı kadrolarda görevlendirilmek üzere 173 daimi işçi istihdam edecek. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da 19 sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirecek.

Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler için yeni personel alımı ilanları yayımlandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, bünyesinde daimi işçi statüsünde 173 personel istihdam edecek. Alımlar farklı görev ve unvanlarda gerçekleştirilecek.

173 KİŞİLİK KADRO AÇILDI

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün personel alımı kapsamında şu kadrolara yer verildi:

  • 8 ikinci kaptan
  • 8 ikinci mühendis
  • 2 mühendis
  • 1 kılavuz kaptan
  • 80 gemici
  • 72 yağcı
  • 2 büro personeli

Alınacak personeller daimi işçi statüsünde görev yapacak.

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 173 kişilik personel alımı için başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından nihai aday listeleri oluşturulacak. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar için mülakatın yapılacağı yer, tarih ve saat ayrıca duyurulacak.

SONUÇLAR İNTERNET SİTESİNDEN DUYURULACAK

Sınav sürecinin tamamlanmasının ardından asıl ve yedek aday listeleri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanacak.

Adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. Bu nedenle başvuru yapan adayların kurum tarafından yapılacak duyuruları takip etmesi gerekecek.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI DA ALIM YAPACAK

Kamu kurumlarındaki personel alımları bununla sınırlı kalmadı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı da 19 sözleşmeli bilişim personeli istihdam edecek. Bakanlığın ilanına göre adaylar başvurularını 31 Ağustos 2026 saat 23.59'a kadar Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım platformu üzerinden elektronik ortamda yapabilecek.

SINAV SÜRECİ NASIL OLACAK?

Başvuruların ardından nihai aday listeleri belirlenecek. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar için mülakatın yeri, tarihi ve saati ayrıca duyurulacak. Asıl ve yedek aday listeleri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün internet sitesinden ilan edilecek. Adaylara ayrıca yazılı tebligat gönderilmeyecek.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...