Kim bu adam?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kim bu adam?
A
a

Eskişehir kamuoyunda müteahhit kimliği ile bilinen Tuğrul Ergit isimli şahsın bazı kamu kurumlarında iyi ilişkiler kurduğu bürokratlar ve üst düzey yöneticiler sayesinde usulsüz gelir sağladığı iddia ediliyor.

Sütiş Eskişehir
Tuğrul Ergit hakkındaki iddialar bunlarla sınırlı değil… Tuğrul Ergit’in kamu kurumu ihalelerinde çantacılık yaptığı ve çevresine “bundan bile avanta aldım” söylemlerinde bulunduğu iddia ediliyor. Tuğrul Ergit’in müteahhitlik kimliğiyle yaptığı apartmanlara iskan almadığı ve daireleri satın alan vatandaşların mağdur edildiği de öne sürülüyor. Ayrıca kamu kurumlarında bürokratlarla kurulan iyi ilişkiler sayesinde inşaat yapacağı alanlarla ilgili olarak kolaylık sağlandığı ve bu kolaylıkları sağlayan bürokratlara teşekkür maiyetinde otelcilik ve konaklama hizmeti verildiği başka bir iddia… İddialara konu olan Ergit ile ilgili kamuoyunda “kim bu adam?” sorusunun yanıtı aranıyor. 

KAMUOYU SORUYOR...

Ergit’in iddia edildiği gibi üniversiteler, okullar, belediyelerdeki bürokrat ve yöneticilerle iyi ilişkiler kurduğu doğru mudur?
Yine iddiaya göre bu iyi ilişkiler sayesinde firmalarına gelir sağladığı doğru mu?
Bu iddialar doğruysa, iyi ilişkilerin merkez ağında kim ya da kimler var?
Ergit’in belediye, okul ve üniversitelerden aldığı iddia edilen işler hukuka uygun mu? 
Uygun değilse bu işlere imza atan bürokratlar ve yöneticiler kimler? 
Bu bürokrat ve yöneticilere konaklama hizmeti verildiği iddiası ise gerçek mi?
Eğer bu iddia gerçekse otel hizmeti alan bürokratlar ve üst düzey yöneticiler kimler? 
Yapılan inşaatların iskanının alınmadığı ve bu nedenle daire satın alan vatandaşların mağdur edildiği iddiası doğru mu?
Ödediği vergilerin kendilerine hizmet olarak dönmesini bekleyen Eskişehirliler, usulsüzce kamu kurumlarından gelir sağlayan şahıs ya da şahıslara yönelik denetimlerin arttırılmasının yanı sıra soruların yanıt bulması isteniyor. Eskişehirliler bu tip olayların yaşanmaması ve mağduriyetlerin giderilmesi için yetkilileri acilen göreve davet ediyor.

Çantacılık nedir?

Çantacı olarak adlandırılan kişiler peşine düştükleri herhangi bir iş veya projeye ya kendileri ya da ortada hiçbir zaman olmayan büyük firmalar adına teklif verip bu işi, mal veya projeleri satıcının elinden çok ucuz fiyata almaya çalışır. Ya da alıcı ile satıcı arasındaki sözleşmeye komisyoncu, aracı, danışman gibi sıfatlarla katılıp yüzde 5 ile yüzde 10 gibi oranlar üzerinden hisse alarak gelir sağlarlar.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi