CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinde devam eden kurultay tartışmalarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP kurultayının iptali anlamına gelen “mutlak butlan” kararı çıkması durumunda partinin başına geri döneceğini belirterek, “Partiyi kayyuma bırakmam” ifadesini kullandı.
Bu sözler, Ankara siyasi gündeminde geniş yankı uyandırırken, CHP içinde de farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Özellikle Eskişehir CHP’den sert tepkiler geldi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Parti Meclisi Üyesi Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek açıklama yapmasını ve “Mutlak butlan kararını kabul etmem” demesini istedi. Ancak Kılıçdaroğlu bu talepleri reddetti ve, “Umarım böyle bir karar çıkmaz, ama çıkarsa da partimi kayyuma terk edemem. Ben kabul etmesem de kayyum gelecek. Kayyuma mı bırakayım?” dedi.
Bu açıklamaların ardından CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Arslan, “CHP susmayacak, halkın sesiyle Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.
“Harim-i İsmet Mücadelededir!”
— İbrahim ARSLAN (@arslanibrahimss) June 24, 2025
Bir zamanlar “Sessizliğimiz suskunluk değil, sorumluluktur” denmişti.
Ama bugün, CHP’ye kurultay darbesi kurmak isteyenlere karşı sessizlik sorumluluk değil, teslimiyettir!
Yine “Bu partinin düşmanlarını, bu partinin harim-i ismetinde boğarız”…
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...