yandex

Kazım Kurt'tan net açıklama: Rakibimiz CHP değil...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt'tan net açıklama: Rakibimiz CHP değil...
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV'nin canlı yayınında YENİ Parti’nin kongre sürecine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Delege seçimlerinden parti içi adaylık yarışına kadar birçok başlığa değinen Kurt, yeni sistemin parti içindeki belirleyici gücü genişleteceğini söyledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Günaydın Eskişehir” programında YENİ Parti’nin kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YENİ Parti’de ilçe, il ve genel başkanın tüm üyelerin katılımıyla belirlenmesinin ilan edilmesini değerlendiren Kurt, bu sistemi “siyasi anlamda devrim” olarak nitelendirdi.

Delege seçimlerinin sürecin ilk adımı olduğunu belirten Kurt, 400’den fazla üyesi bulunan ilçelerde delege seçiminin zorunlu olduğunu söyledi.

Kurt, seçilen delegelerin kongrede yalnızca ön seçim sonucunu onaylayacağını ifade ederken, delege seçimlerine katılımın yaklaşık yüzde 50 seviyesinde gerçekleştiğini kaydetti.

“Artık bu tekel işi bitti”

Parti içerisinde yeni isimlerin ve adayların önünün açılmasının önemli olduğunu belirten Kurt, ilçe ve il başkanlığına aday olan herkesin takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni sistemle birlikte geçmişte yaşanan “etki ve destek” tartışmalarının da sona ereceğini savunan Kurt, Odunpazarı ve Tepebaşı’ndaki üye sayılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Odunpazarı’nda yaklaşık 4 bin, Tepebaşı’nda ise 3 bin üyenin ilçe kongrelerinde oy kullanacağını belirten Kurt, il kongresinde bu sayının 10 bine yaklaşabileceğini ifade etti.

Kurt, yeni sistemin parti içerisinde belirleyici gücü genişleteceğini belirterek, “Artık bu tekel işi bitti. Kendisine güvenen, kendisini partiliye anlatabilen herkes seçilebilir” dedi.

“Bizim rakibimiz CHP değil, AK Parti”

Kazım Kurt, programda CHP’de yaşanan gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

CHP’nin bölünmesinin iktidarın işine yarayacağını savunan Kurt, siyasi mücadelenin CHP ile değil, AK Parti ile yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Farklı kesimlerden daha fazla seçmene ulaşmanın önemine dikkat çeken Kurt, CHP’nin iktidar hedefinin sürdüğünü belirtti.

Kurt, “Bizim muhatabımız ya da rakibimiz Cumhuriyet Halk Partisi değil. Biz iktidar partisiyle, Adalet ve Kalkınma Partisi ile mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Festivallere doğru dürüst para harcamıyoruz”

Programda Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen festivallere ilişkin de konuşan Kurt, organizasyonların belediye çalışanlarının emeğiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Festival çalışmalarında aracı kurum kullanmadıklarını belirten Kurt, bu yöntemle organizasyon maliyetlerini kendi bünyelerinde yürütmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yurt dışından ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen sanatçıların Eskişehirli sanatçılarla bir araya geldiğini aktaran Kurt, festivallerin sanatçılar ve öğrenciler arasında bilgi ve deneyim paylaşımına katkı sunduğunu söyledi.

Festivallerin yalnızca kültürel değil, ekonomik katkılar da sağladığını belirten Kurt, bazı kursiyerlerin daha sonra Odunpazarı’nda turistik eşya dükkânı açarak gelir elde ettiğini ifade etti.

“Kültürel faaliyetler ekonomik sıkıntının önünde engel olmamalı”

Belediyenin festivallere bütçe harcadığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Kurt, organizasyonları mümkün olduğunca belediyenin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini savundu.

Eskişehir’de yaşanan ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını belirten Kurt, yoksullukla mücadele ederken kültürel faaliyetlerin de sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Kurt, bir yandan ekonomik sıkıntıların giderilmesine katkı sunmayı, diğer yandan festivaller aracılığıyla kentin kültürel gelişimini desteklemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...