Kazım Kurt Eskişehirlilere seslendi: Hizmet alamazsanız sebebi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt Eskişehirlilere seslendi: Hizmet alamazsanız sebebi...
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Yapılmaması gereken yerlere yapılan yatırımlar boş yatırımlardır ve ekonomiyi zarara uğratmaktadır. Bunlar doğru işler değildir. Siyasi tercihler ekonomiye yansıyor o da yanlış sonuçlar doğuruyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 5 gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilirken bir sonraki meclis toplantısının 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü toplanmasına karar verildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Grup Başkan Vekili Emre Genç ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Kepez, Kayseri'de şehit olan Eskişehirli Pilot Albay Gökhan Özen'e Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diledi. 

Gündem dışı söz alanCHP Meclis Üyesi Uğur Yıldız, Tasarruf Genelgesi hakkında konuştu. Yıldız, “Tasarruf genelgeleri; kamuoyu nezdinde hükümet tarafından kamuda yapılan savurganlığın farkına varılması için bir umut olacağı düşüncesi oluşturmuştur. Fakat son günlerde bazı bakanların ihale alan şirketlerin uçaklarıyla yaptıkları özel uçuşlar ve ihale bedeline eklenerek edinilen lüks taşıtlar ile bakanlıkların bu tasarruf genelgesini delmenin yolunu buldukları anlaşılmıştır” dedi.

MUHALEFET ORTALIĞI AYAĞA KALDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Tasarruf Genelgesi hakkında eleştirilere yanıt veren AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Kepez, “Sanki ilk defa bir tasarrufla karşılaşıyormuşuz gibi muhalefetin ortalığı ayağa kaldırmaya çalışması mantıklı gelmiyor. CHP’li belediyeleri sıkıştırmak için çıkarılmış gibi davranıyorlar ama Türkiye’de sadece CHP’li belediyeler yok Tasarruf genelgesi bütçe dışı ödemelerin yapılmaması, ek ödeme yapılmamasını ön görüyor. Belediye asfalt dökemez gibi bir madde yok. Bazı gerçekleri görmemiz lazım. Ülkemiz tüm dünya gibi ekonomik krizden etkilenmiştir. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. 22 yıldır halk bizi seçiyor ve sandıktan çıkıyoruz. Bakın biz nasıl kabul ediyoruz sizi. Siz de artık AK Parti’nin icraatlarını kabullenmek zorundasınız. Bardağın hep boş tarafına bakmak bize bir şey getirmez. Biraz da dolu tarafına bakmak lazım. Burada bir yük varsa tüm kamu kurumlarının taşın altına elini koyması lazım. Yapılan iyi işleri takdir etmek lazım. Mesela biz Odunpazarı’ndaki yapılan hizmetleri görüyoruz ve takdir ediyoruz” şeklinde konuştu.

HERKESİN HUKUKA UYMASI LAZIM

Kazım Kurt, “Tasarruf Genelgesi niye çıkar? Bir sıkıntı var o yüzden çıkar. Ekonomik anlamda ciddi bir sıkıntı var diye genelgeler ortaya çıkıyor. Ama tasarruf genelgesine uygun hareket edilmediği için ekonomi düzelmiyor. Evet bütün dünyada ekonomik sıkıntı var ama savaş ülkelerinde bile enflasyon yüzde 9. Biz barış içindeyiz, iktidar çok başarılı ve deneyimli ama enflasyon yüzde 70’in üzerinde. Burada bir sorun var. Bu işlerin düzelmesi lazım. Köprüler, otoyollar, havaalanları zarar etmiyor diye bir iddiada bulabilir misiniz? Somut olarak zarar edenler var. Yapılmaması gereken yerlere yapılan yatırımlar boş yatırımlardır ve ekonomiyi zarara uğratmaktadır. Bunlar doğru işler değildir. Siyasi tercihler ekonomiye yansıyor o da yanlış sonuçlar doğuruyor. Genelge maalesef hizmetlerimizi kısıtlıyor. Biz zaten lüks harcamaları kısıtlamışız. Sorun bence şu: 22 yılda birçok iş yapıldı ama sonuçta geldiğimiz noktaya baktığımız zaman bir olumsuzluk var. Dolara, enflasyona bakmak lazım. Bu yüzden tasarruf genelgesi uygulanıyor. Ortak akılla hareket etmek yerine tek adam rejimi uygulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı işlerin yüzde 70’inin hukuka aykırı olduğuna karar verdiAnayasa Mahkemesi. Bu 22 yıllık uygulamanın hukuka aykırılığının tescilidir. Hukuka herkesin uyması lazımdır. Yasa herkesi bağlıyor ama Cumhurbaşkanını bağlamıyor. Sorun burada. Anayasaya uymayanlarla anayasa çalışması yapılamaz. Sizle anayasa yapılmaz” dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Eses 8 Haziran 2024 10:30

3 belediye bir olup şu trafik sorununu çözün bu millet sizden bunu bekliyor

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi