İşte Eskişehir'deki ekmek zammına tepkiler...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İşte Eskişehir'deki ekmek zammına tepkiler...
A
a

İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, artan maliyetlerden ve piyasa şartlarından dolayı Eskişehir Ticaret Odası (ETO)’da Eskişehir’de 200 gramı 8 TL’den satılan ekmeğin 10 TL’ye çıkarılması talebinde bulunmuştu. Söz konusu talep Ticaret Bakanlığı’na iletildi ve ardından gerçekleşen ETO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda zam kararı görüşüldü. ETO Meclis toplantısında görüşülen zam kararı ile birlikte ekmeğe zam geldi. Buna göre 1 Haziran itibariyle Eskişehir’de 8 TL'den satılan 200 gram ekmek 10 TL’den satılmaya başladı. 9 TL'den satılan 240 gram ekmek ise 12 TL'den satılıyor. İşte konuya ilişkin Eskişehirlilerin görüşleri...

Sütiş Eskişehir

VATANDAŞ NASIL ALACAK? 

MAKBULE GENÇYILMAZ: Biz evde 2 kişi yaşıyoruz, bir şekilde alıyoruz ama 3-4 çocuğu olan vatandaş nasıl alacak? Bu çocukların okulu var birçok masrafı var. Allah onların yardımcısı olsun. Her şey çok pahalı. 

"EMEKLİYE ZAM YOK AMA EKMEĞE ZAM VAR" 

ÖZCAN KAYAR: Emekliye zam yok ama ekmeğe zam var. Maaşları yükseltmediler hala. Vatandaşın ekonomik durumuna göre bu ekmek fiyatı pahalı. Günde 5-10 ekmek alan kişiler var, ne yapacak onlar? Emekli bu enflasyonda eziliyor. 

"EMEKLİ NE YAPACAK?" 

CUMA ÖRENPA: Bu fiyat vatandaş için çok fazla, bu kadar yüksek olmamalı. Emekli ne yapacak? Kurban mı kesecek? Ekmek mi alacak? Nasıl yapacak bunları? 

"ELİMİZDEN GELEN BİR ŞEY YOK" 

NURETTİN SİR: Çok pahalı ama elimizden gelen bir şey de yok. Ekmek temel gıda bu fiyatlar vatandaşı çok zorlayacaktır. Her gün ekmek alıyoruz. Garibana Allah yardım etsin.
Kaynak : MUHABİR - TUĞÇE KAŞ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi