İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) silahlı terör örgütüne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi.
İstanbul merkezli olmak üzere, Ankara, Eskişehir, Yalova, İzmir ve Diyarbakır illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 37 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturma, şüphelilerin örgütün açık alan yapılanması olan ESP ve SGDF içerisinde faaliyet yürüttüklerini tespit etti. Şüphelilerin, örgüt mensuplarının düzenlediği korsan eylemlere katıldıkları, duruşmaları takip ettikleri ve cezaevlerinde örgüt üyelerini ziyaret ettikleri belirlendi. Operasyonlarda, 48 adrese yapılan baskınlarda çok sayıda örgütsel doküman, yasak yayın ve terör örgütüne ait bayrak ile flamalar ele geçirildi.
Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenilirken, operasyonların MLKP'nin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik önemli bir adım olduğu ifade edildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çakırözer hak ettiği makamda
Kerem Akyıl
Yeni Parti yenilik getirir mi?
Kaan Özcan
Başkan Ayşe Ünlüce CHP’den istifa edecek mi?
Tarkan Demir
Daha dün gibi aklımızda
Seval Erci
Coğrafyayı kader olmaktan çıkarmak
Ümit Polatbaş
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy