İsmail Candemir: Kısırlaştırarak bu sorun çözülmeli!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İsmail Candemir: Kısırlaştırarak bu sorun çözülmeli!
A
a

Sokak hayvanları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmesi bekleniyor. Özellikle sokak hayvanlarının ‘uyutulması’ ile ilgili formül üzerinde durulurken, bu duruma tepkiler çığ gibi büyüyor. MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir de konuya ilişkin değerlendirmesinde, “İnsanların yaşama hakkı olduğu gibi hayvanların da yaşama hakkı var. Sahipsiz hayvanlar barınaklarda kısırlaştırılarak bu sorun kontrol altına alınmalı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Hayvanları Koruma Kanun’unda değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Yapılacak değişlikte sokak hayvanlarının ‘uyutulması’ formülü yer alıyor. Fakat bu formül hayvanseverler başta olmak üzere tüm kesimi ayağa kaldırdı. Sokak hayvanlarının ‘uyutulması’ tartışmalarına ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsmail Candemir, uyutmanın çözüm olmadığını, yerel yönetimlerin desteğiyle sahipsiz kesi, köpeklerin barınaklara alınıp kısırlaştırarak sorunun kontrol altına alınması gerektiğinin altını çizdi.
Candemir, “Şu bir gerçek ki gerçekten sokak hayvanları problemimiz var. Ama burada suçlu olan sokak hayvanları değil, biz insanlarız. Bazı aileler çocuklarını sevindirebilmek için ya da herhangi bir sebeple evlerine hayvan alıp, sonra bıktıktan sonra sokağa bırakıyorlar. Bunun çözümü o hayvanları uyutmak değildir. Yerel yönetimlerin barınaklara bu hayvanları alarak kısırlaştırılması ve sorunu kontrol altına alınması gerekiyor. En kolay çözüm hayvanları uyutmaktır. İnsanların nasıl bir yaşama hakkı varsa o hayvanların da yaşama hakkı var!” dedi.
Candemir ayrıca barınak yapımı konusunda Milliyetçi Hareket Partisi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi