Kamerunlu Cabir, 2013 yılında ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü'nde öğrenim görmeye başladı.
Ülkesinde tekvandoyla uğraşan 24 yaşındaki sporcu, üniversitede ESOGÜ'nün boks kulübü antrenörü Yılmaz Ayer ile tanıştı. Bu sayede boksa başlayan Cabir, üniversiteler arası şampiyonalara katıldı. Kamerunlu boksör, yaz dönemlerinde gittiği ülkesinde çocuklara antrenörlük yapıp onlara boksu sevdirdi.
"Türkiye'yi çok seviyorum"
Son sınıf öğrencisi Cabir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamerun'da tekvandoyla ilgilendiğini, Türkiye'ye geldiğinde üniversitede tekvando branşı olmadığı için boksa yöneldiğini söyledi.
Boks eğitmeni Yılmaz Ayer'in, kendisini bu spora teşvik ettiğini anlatan Cabir, şöyle konuştu:
"Geçen yıl üniversiteler arasında düzenlenen şampiyonaya katıldım. Ülkemde de boks turnuvalarına katılıp, madalyalar kazanmayı amaçlıyorum. Türkiye'de öğrendiklerimi Kamerun'daki çocuklara aktarmak istiyorum. 2016 yılının yaz aylarında Kamerun'a gittiğimde çocuklara boks antrenmanları yaptırdım. Onlar da boksu çok sevdi. Kamerun'da futbol, Türkiye'deki çay gibidir. Her köşede futbolla karşılaşabilirsiniz. Ben de boksu ülkemde yaymak istiyorum."
Kamerunlu boksör, imkan sağlandığında boksta ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istediğini vurgulayarak, "Türkiye adına müsabalarda boy göstermek isterim. Bu yıl ilkbahar aylarında üniversiteler arasında yapılacak Türkiye şampiyonasına katılacağım. Burada aldığım derecelerle üniversiteler arası dünya şampiyonasına katılıp, Türkiye'yi ve ESOGÜ'yü temsil etmek istiyorum. Türkler bizim kardeşlerimizdir. Türkiye'yi çok seviyorum." ifadelerini kullandı.
"Türkiye adına yarışmayı amaçlıyor"
Boks antrenörü Ayer ise Ahmet Cabir'in çok yetenekli, çalışkan ve güçlü bir sporcu olduğunu söyledi.
Kamerunlu sporcuya boksu öğrettiğini belirten Ayer, "Üniversitemizin lisanslı sporcusu. Sürekli çalışıyoruz. Öğrettiklerimizi ülkesindeki çocuklara aktarmak istemesi bizim için çok güzel ve sevindirici. Türkiye ve Kamerun boksla kaynaşacak. Ahmet ile turnuvalara katılıyoruz. Üniversitemizi oralarda temsil ediyor. Büyük hedefleri var. Türkiye adına yarışmayı ve boksta büyük başarılara imza atmayı amaçlıyor." diye konuştu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MHP İl Başkanı Candemir vedaya hazırlanıyor!
Tarkan Demir
CHP’den bir milletvekili istifa edebilir
Kerem Akyıl
Halkın yanında olan esnafa selam!
Kaan Özcan
Üreticiler zirai don ile karşı karşıya!
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
