ETOS'ta Nihal Bağcı güven tazeledi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ETOS'ta Nihal Bağcı güven tazeledi
A
a

Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) olarak bu yıl kuruluşunun 8'inci yılında 5'inci olağan genel kurulunu  gerçekleştirdi. Tek adayla yapılan genel kurulda Nihal Bağcı güven tazeledi. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da yapılan  kurul, ETOS yönetim kurulu ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Sütiş Eskişehir
Yapılan çalışmalarda elde edilen başarıyı gönüllülük esasına dayandıran Nihal Bağcı, "Bu  genel kurulda tekrar adaylığımızı koyuyoruz. Çünkü bizler toplumun ruhu, sanatın soluğuyla çıktık yola. Gerçekten de bu 8 yıl içerisinde toplumun ruhunu, sanatın da soluğunu en güzel şekilde ifade etmemizin gururunu yaşıyoruz. Çok güzel çalışmalar yaptık ama bunların hepsi inanın çok çalışmaktan geçiyor. Ama gönüllülük farklı bir olay. Bütün bu başarımızın en büyük etkeni bir kere gönüllülerimizin, gerek yönetim kurulumuzun, gerek üyelerimizin özveriyle tam bir sivil toplum kuruluşu bilinci içerisinde çalışıyor olmalarından kaynaklanıyor. Bu yüzden şehrimizde yaptığımız her etkinlikte çok gurur verici karşılıklar bulduk. Diğer STK'larla ortak çalışmalar yaptık. Bunun için büyük adımlar attık. Ve bunu yapmaya da devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"GENÇLERİN SÖZ ALMASINI İSTİYORUZ "

Sivil Toplum Kuruluşları'nda genç sayısının artması talebinin olduğunu dile getirwn Bağcı gençlere şöyle seslendi: "STK'larda biliyorsunuz en büyük sorun gençlerimizin STK'ların içerisinde az olması. Gençlerimizin sayısının artması çok önemli, bunun için çalışıyoruz. Onlara da buradan sesleniyorum. Lütfen genç arkadaşlarım,  gelsinler STK'larda çalışsınlar. Çünkü artık şehrimizde yavaş yavaş gençlerin söz hakkının olması gerektiğini düşünüyoruz. Birleşerek STK'ların gücünün ne kadar önemli olduğunu, onların da fark etmelerini ve isteklerinin yerine gelmesi anlamında ülkeleri için çalışmak, kendileri için çalışmak istiyorlarsa STK'larda yer almalarının ne kadar önemli olduğunu bizler buradan ifade etmeye çalışıyoruz. Bizler bunu yapmak için çok gayret gösterdik, çok çalıştık. Genç arkadaşlarımıza gittik, konuştuk, anlattık. Hem kendileri için hem ülkeler için ne kadar önemli olduğunu ifade ettik. Bu dönemde yönetimimizde birer ikişer genç arkadaşlarımız geldiler, sağ olsun onları aldık. Bundan sonraki dönemde 5'inci olağan genel kurulundan sonra inanıyorum ki onlarla birlikte çok daha güzel çalışmalara hep birlikte imza atacağız ve STK'nın gücünü şehrimizde ve ülkemizde göstereceğimize inanıyorum."

"BİRLİKTE BÜYÜK BİR GÜÇ OLALIM"

Tüm gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Bağcı, basına ve Eskişehir belediyelerine katkılarından dolayı teşekkürde bulundu. Bağcı," Bu arada genç demişken yarın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bütün genç arkadaşlarımızın bayramlarını kutluyoruz buradan. Etos olarak,  STK'lara verdiğiniz değer için ayrıca basınımıza çok teşekkür ediyoruz. STK'ların çok büyük sorunları var. Özellikle maddi anlamda kendilerinin sürdürülebilirliğini sağlaması çok zor. Belediyelerimizin bize destekleri olmasa, inanın STK'ların biraz kendilerinin sürdürülebilirliğini sağlaması gerçekten çok büyük problem olacak. Bu yüzden ben belediyelerimize ayrıca bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki STK'lar tamamen bağımsızdır. Bu konuda bunu kesinlikle bildirmek istiyorum. Bağımsız olarak çalışıyorlar. Biliyorsunuz Avrupa ülkelerinde STK'ların gücü o kadar büyük ki Hükümetleri bile, orada bile söz hakları var. Hem de büyük söz hakları var. Bizim ülkemizde neden olmasın? Diğer STK'lara da buradan ben şunu ifade etmek isterim ki, gelin birlikte olalım, büyük bir güç olalım. Ülkemiz için, geleceğimiz için, insanlık için güzel şeyleri hep birlikte yapalım" diye konuştu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi