ESOGÜ'lü öğrenciler, Shell Eco-Marathon Europe and Africa yarışmasında teknik kontrollerin tamamını başarıyla geçerek büyük bir başarıya imza attı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde 2019 yılında kurulan Mavera Teknoloji Takımı, Avrupa’nın prestijli mühendislik organizasyonlarından biri olan Shell Eco-Marathon Europe and Africa’da ülkemizi gururla temsil etti. Polonya’daki Silesia Ring pistinde düzenlenen yarışmaya bu yıl 113 takım katılırken, Türkiye’den toplam 11 üniversite takımı etkinlikte yer aldı.
Yarışmada mühendislik öğrencilerinin geliştirdiği verimlilik araçları çok sayıda teknik kriter üzerinden değerlendirildi. Mavera Teknoloji Takımı, Inspection Queue Entry, Vehicle Weight, Driver & Safety Gear, Brakes, Driver Safety, Vehicle Dimensions, Mechanical Vehicle Design, Electrical Vehicle Design, Energy Verification ve Final Check olmak üzere toplam 10 farklı kategorideki teknik kontrol sürecinin tamamını eksiksiz geçerek “10’da 10” yapmayı başardı.
Takım üyeleri tarafından yapılan açıklamada, bu önemli başarının hem üniversite hem de ülke adına büyük bir gurur kaynağı olduğu vurgulandı. Mavera Teknoloji Takımı, önümüzdeki yıllarda da Avrupa’daki çeşitli yarışmalara katılmayı ve Türkiye’yi daha güçlü projelerle temsil etmeyi hedefliyor.
Kaynak : HABER MERKEZİ