Eskişehirspor'un beklediği müjdeli haber yarın gelebilir!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'un beklediği müjdeli haber yarın gelebilir!
A
a

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni sezonda hayata geçireceği 'yabancı kuralı' ve 3. Lig’in Bölgesel Lig’e dönüştürülmesi uygulaması cuma günü netlik kazanacak. Hem Süper Lig hem de alt liglerdeki takımların gözü, kulağı alınacak kararlarda olacak.

Sütiş Eskişehir
Akşam Gazetesi’nin yazdığı habere göre uzun süredir Kulüpler Birliği Vakfı, kulüp yöneticileri ve teknik direktörlerle yapılan görüşmeler sonunda ortak karar ile hazırlanan yeni kuralın, eskisinden en önemli farkı takımlar sahada artık 11 yabancı oyuncu oynatabilecek. Daha önce Fenerbahçe, mevcut yabancı kuralının 1 sezon daha devam etmesini savunurken, Galatasaray serbest kalmasından yana oyunu kullanmıştı koymuştu. Kulüplerin yüzde 70'inin yabancı oyuncuların serbest bırakılması üzerine verdiği oyu TFF, teknik direktörlerin de fikirlerine danışarak bir ara formülle sorunu çözmeye çalıştı.
 

YABANCI KURALI KONUŞULACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) son halini sunacağı yeni yabancı kuralıyla ilgili önce kulüplere bilgilendirme yapacak. Cuma günü kulüp yönetimleri TFF'de bilgilendirme toplantısına çağrılacak. Ardından yeni kurallar kamuoyuna bildirilecek. Büyük oranda şekillenen 'Yeni Yabancı Kuralı'nda önümüzdeki sezon 14 sözleşmeye izin verilecek. 23 yaş altı nitelikli yabancılar için 14 sözleşmenin üzerinde de esneklik gösterilecek. Ancak 14'ü aşan sözleşmeler için TFF'de oluşturulacak bir fona alt yapılar için bir pay aktarılması zorunluluğu getirilecek.
 

3. LİG’E B TAKIMLARI GELEBİLİR

Sözleşmenin en önemli maddelerinden biri sahadaki yabancı sınırının kalkması. 8+3 uygulaması devre dışı kalırken yerine 11 yabancının serbest olması getirilecek. Futbol kulüpleri yaptıkları genç yabancı transferlerinden 1 veya 2'sini B takımda şans verebilecek. B takımları 3. Lig'e dahil edilecek ve 3. Lig bölgesel hale getirilecek. Burada yer alacak Süper Lig B takımları, 1.Lig'e kadar ilerleyebilecek fakat diğer takımların önüne geçmemek için Süper Lig'e çıkma hakları olmayacak. Bu takımlarda yerli ve yabancı 23 yaş üstü oyuncuların oynamasına izin verilmeyecek.

 
LİGDE KALABİLİRİZ

Türkiye Futbol Federasyonu küme düşmenin kalkıp kalkmayacağı konusunda henüz ortak bir karara varamadı. Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden etkileyen depremler nedeniyle ligde çekilen takım sayısının fazla olması, BAL’dan 3. Lige 15 takımın yükselecek olması küme düşmenin kalkma ihtimalini güçlendiriyor. Süper Lig ekiplerinin B takımı şeklinde profesyonel ligde takım oynatma kararı verilirse küme düşmenin de kalkması bekleniyor. Ya 3. Lig fazla gruplar halinde oynanacak ya da 4. Lig adıyla bir profesyonel lig daha oluşturulacak. Bu konuda henüz fikir birliğine varılamadı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
messinin eniştesi 11 Mayıs 2023 13:29

mevcut başkan önceki bazı yönetimlere 2 kere düşürdünüz diyordu. ilginç bir durum..

1 0 Cevap Yaz
rezillik 11 Mayıs 2023 12:06

düştüğümüz hale bak.dilenci gibi aman yardım edin....

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi