Eskişehirspor'da sonunda beklenen oluyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da sonunda beklenen oluyor!
A
a

Eskişehirspor’da beklenen oluyor ve kulüp dernek statüsünden çıkıyor. 15 Haziran Perşembe günü yapılacak olan olağanüstü genel kurulda Es Es’in tüzüğünde değişiklik yapılacak ve spor kulübü olacak

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor için dernek statüsü kaldırılacak
Geçtiğimiz yıl resmi gazetede yayınlanan bilgilendirmede, “26 Nisan 2022’de 31821 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları” kanunu gereği; 1 takvim yılı içerisinde (26 Nisan 2023 tarihine kadar olan süreç Bakanlık Makamının kararı ile 7405 Sayılı Kanunda Yer Alan Uyum Süreleri 26/10/2023 tarihine kadar uzatılmıştır.) kulüplerin dernek statüsünden çıkıp, spor kulübü olarak yeni bir tüzük ile ilgili mercilerce tescilinin yapılması mecburidir” ifadelerine yer verilmişti.
 
İlk kongre 15 Haziran’da
“Bu kanun gereği; 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’nun emredici hükümleri gereği sportif faaliyeti bulunan kulübümüzün ‘Dernek’ statüsünden çıkıp, ‘Spor Kulübü’ olarak yeni bir tüzük ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tescilinin yapılması gerektiğinden, hâlihazırdaki tüzüğümüzün değiştirilmesi gündemli olarak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına karar verilmiştir.” Bu sebeple Eskişehirspor yönetimi Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Genel Kurul 15 Haziran Perşembe günü saat 16.00’da Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde (Atatürk Bulvarı Migros Yanı) yapılacak. Yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde ikinci toplantının 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Kongrede borç açıklanacak
15 Haziran günü Eskişehirspor’da aynı zamanda Mali Genel Kurul da yapacak. Burada Siyah-Kırmızılı kulübün güncel borcu açıklanacak. Mali Genel Kurul Hasan Polatkan Kültür
Merkezi’nde (Atatürk Bulvarı Migros Yanı) saat 15.00’te başlayacak. Bu kongrede Başkan Erkan Koca’nın da camiaya seslenmesi bekleniyor.

Yönetim devam edecek
Eskişehirspor’da Olağanüstü Genel Kurul ve Mali Genel Kurul 15 Haziran’da gerçekleşecek. Yönetim her hangi bir adayın olmaması nedeniyle genel kurulu seçimli yapmadı. Mevcut başkan Erkan Koca’nın göreve devam edeceği öğrenildi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi