Eskişehirspor bu fırsatı kaçırmamalı! 30 milyon TL...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor bu fırsatı kaçırmamalı! 30 milyon TL...
A
a

Eskişehirspor camiasının merak ettiği sorulara basın toplantısında cevap veren Eskişehirspor Kulübü Başkanı Erkan Koca konuşmasında Eskişehirspor’un vergi ve SGK borçları konusunda da çok önemli bir detaya yer verdi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor camiasının merak ettiği sorulara basın toplantısında cevap veren Eskişehirspor Kulünü Başkanı Erkan Koca konuşmasında Eskişehirspor’un vergi ve SGK borçları konusunda da çok önemli bir detaya yer verdi. Eskişehirspor amatör kümeye düşmenin üzüntüsünü yaşarken bir yandan da dağ gibi borca çözüm arıyor. Bu borçların bir bölümü de vergi ve SGK borçları. Eskişehirspor’un devlete 50 milyon liralık vergi ve SGK borcu bulunuyor. Bu konuda eski başkanlara ve yöneticilere seslenen Koca borcun yapılandırılması sağlanırsa 50 milyon TL'lik borç 20 milyon TL'ye inecek ve 30 milyon TL kulübün kasasında kalacak.



Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Devletimizin çıkardığı vergi borçları için bir yapılandırma söz konusu. Vergi borcumuz 31 milyon. Eğer yapılandırılıp, peşin ödenme yapabilirsek bu borç 11 milyon liraya düşüyor. SGK Borcumuz 20 milyon lira. Bunu peşin ödersek 9 milyona düşüyor. Eskişehirspor’un devlete 50 milyon liralık vergi ve SGK borcu 20 milyona kapanacak. Buradan eski başkanlara ve eski yöneticileri sesleniyorum, bunu hep birlikte kapatalım. Bu vergi borçları hepinizin önüne gelecek” dedi. 


ESKİŞEHİRSPOR'UN DURUMUNA ÇOK ÜZÜLÜYORUM

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, kulübün SGK ve Vergi borçları nedeniyle eski yönetici Erkem Birsen’e haciz geldiğini geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında açıklamıştı. Birsen bu konu hakkında ESTV’ye açıklamada bulundu. Birsen, “Herkes bu taşın altına eline koymalı ve bu yapılandırma fırsatını değerlendirmesi gerekiyor. Kulübün bu durumu beni çok üzüyor” dedi.



"BİR ARAYA GELMELİYİZ"

ESTV’de Şener Çetin’e konuşan Ekrem Birsen, “Başkan Erkan Koca yaptığı basın toplantısında ismimi isteğim dışında olan bir şekilde söyledi. 2000 yılından bu yana Eskişehirspor yönetiminde görev aldım. Ben yapılandırma ile ilgili yöneticilik yapmış arkadaşlarla bir araya gelerek bu yükten kurtulma adına bir çağrıda bulunmuştum. Evet, gerçekten doğru üzerimde haciz var. Bu da E-Tebligatı kaçırdığım için oldu. Mahkeme ve istinaf sürecindeyiz. Bu borç kesinlikle ödenecek. Beklentimiz hükümetimizin bunu yapılandırmaya sokması. Bizim dönemimizde 83 milyon liralık borcumuz 3 milyon liraya düşürülmüştü. O zaman Fethi Heper ile beraber, Ankara’ya giderek bu toplantıya katılıp Maliye Bakanlığı tüm kulüplere indirim yapmıştı” dedi.

"ESKİŞEHİRSPOR BİZİM SEVDAMIZ"

“Spor ortak bir sevda Eskişehirspor bizim sevdamız” diyen Birsen, “2000 yılından bu yana bu kulübe hizmet ettik. Şu an da Eskişehirspor’un amatör kümeye düşmesinin acısını yaşıyoruz. Süper Lig’de Avrupa Kupaları’nda mücadele eden bir kulübün bu durumunu kabullenemiyorum. Ben kendi içimde bu yükü taşıyorum. Son nefisimizi verene kadar Eskişehirsporluyuz. Şu an yönetici arkadaşlara destek olmalıyız. Elimizden gelen gayreti yapacağız. Ben ismimim geçmesinden mutlu değilim. Kulübün bu hale gelmesi bilinçsiz yöneticilerin kulübün başına gelmesi yüzünden oldu. Herkes artık elini taşın altına koyup bu kulübü borç sarmalından çıkarması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ömer 8 Haziran 2023 08:44

Eskişehir sporun 20 milyonu olsaydı zaten bu durumda olmazdı.:)))

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi