Eskişehirspor bünyesinde Basketbol Akademisi kuruldu. Akademinin kuruluşuna ilişkin imza töreni, Kulüp Başkanı Ulaş Entok’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Yeni yapılanmada Yönetim Kurulu Üyesi Mert Albayrak, Basketbol Şube Başkanı olarak görevlendirilirken, Turgay Tatlı ise Basketbol Şube Menajeri oldu.
Eskişehirspor tarafından yapılan açıklamada, basketbol akademisinin yalnızca sportif başarı amacıyla kurulmadığı vurgulandı.
Kulüp, yeni yapılanmayla çocuk ve gençleri sporla buluşturmayı, disiplin ve takım kültürü kazandırmayı ve sürdürülebilir bir altyapı modeli oluşturmayı hedeflediğini belirtti.
Açıklamada, “Eskişehirspor olarak sporu, yalnızca futbol sahasındaki sonuçlarla değil; şehrimizin çocuklarına ve gençlerine yönelik bir sorumluluk alanı olarak değerlendiriyoruz. Bu anlayışla Eskişehirspor Basketbol Akademisi’ni kurduk” ifadelerine yer verildi.
Akademinin temel eğitimden başlayarak kendi altyapısından basketbolcular yetiştiren bir yapıya kavuşturulmasının hedeflendiği belirtildi.
Eskişehirspor, anlık sportif sonuçlardan ziyade uzun vadeli ve sürdürülebilir bir sistem kurmayı amaçladığını ifade ederek, çocukların ve gençlerin basketbolla tanışmasını ve şehrin spor kültürüne katkı sağlanmasını hedeflediğini açıkladı.
Kulüpten yapılan açıklamada, “Önceliğimiz kupalar ya da anlık sonuçlar değil; çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturmak, onlara disiplin, aidiyet ve takım kültürünü kazandırmaktır” denildi.
Eskişehirspor Basketbol Akademisi’nin hem Eskişehir’e hem de Türk sporuna katkı sağlaması temennisiyle duyuru tamamlandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ünlüce Barlar Sokağını değerlendirdi
Kerem Akyıl
Eskişehir’in “hat boyu sınavı” sona eriyor!
Tarkan Demir
Eskişehir kazandı!
Kaan Özcan
Mesele domates değil, hâlâ anlamadınız mı?
Ümit Polatbaş
Festival zamanı
Seval Erci
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy