Eskişehirlilerin çok sevdiği mesire yeri artık ücretli!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilerin çok sevdiği mesire yeri artık ücretli!
A
a

Eskişehir Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne ait Eskişehir-Kütahya Yolu üzerinde yer alan Orman Fidanlığı Mesire Alanı, özel bir işletmeye devredilerek girişler ücretli hale getirildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Kütahya yolu üzerinde yer alan Orman Fidanlığı Mesire alanı artık özel bir işletmeye devredildiği için girişlerde ücret alınacak. Yeni uygulamaya göre, yayalardan 20 TL, otomobillerden 70 TL, büyük araçlardan ise 120 TL alınacak. Daha önce ihaleyle Odunpazarı Belediyesi’ne verilen Orman Fidanlığı, 2014 yılından itibaren Orman Bölge Müdürlüğü tarafından işletiliyordu. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte özel bir işletmeye devredildi ve giriş ücretleri uygulanmaya başlandı.

Sakarya Gazetesi köşe yazarı Hakkı Sağlam, "Orman Fidanlığı Paralı Olmuş" başlıklı yazısında durumu eleştirerek şu ifadeleri kullandı: "Kütahya Yolunda Orman Fidanlığı mesire yeri var... Şimdi ücretli olmuş. Yayalardan 20, taksilerden 70, büyük araçlardan da 120 lira alınıyormuş... Anlaşılan Orman Müdürlüğü burayı özelleştirmiş... Burası Eskişehir’de dar gelirlilerin hafta sonları piknik yaptığı, rahat nefes aldığı bir yer… Böyle bir yerin ücretli yapılması… Hiç ama hiç olmamış…"

Orman Fidanlığı, özellikle dar gelirli ailelerin hafta sonları nefes almak ve piknik yapmak için tercih ettikleri bir alandı. Yeni uygulamayla birlikte bu alanın ücretli hale gelmesi, pek çok vatandaşın tepkisine neden oldu.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi