Eskişehirlilere önemli rehber: Nerede oy kullanacaksınız?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilere önemli rehber: Nerede oy kullanacaksınız?
A
a

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı sürüyor ve seçime katılacak siyasi partilerin sayısı da netleşti. Peki, siz nerede oy kullanacağınızı biliyor musunuz? İşte önemli rehber...

Sütiş Eskişehir
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 1 Aralık 2023'te ilan ettiği seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına da başlandı. Yerel seçimlerde oy verecek seçmen de şimdiden nerede oy kullanacağını merak ediyor ve internette sorguluyor. Peki, nerede oy kullanacağınızı nasıl öğrenebilirsiniz? İşte oy kullanacağınız yeri öğrenme rehberi…

Seçmen Bilgi Kağıdı Nedir?

Seçmen bilgi kağıdı, oy kullanacağınız yer ve sandık numarasını gösteren bir belgedir. Bu belge, 24 Mart'a kadar tüm seçmenlere dağıtılacaktır.

Nerede Oy Kullanacağımı Nasıl Öğrenebilirim?

•    Seçmen bilgi kağıdınızdan: Kağıdınızda oy kullanacağınız yer ve sandık numarası belirtilecektir.
•    YSK internet sitesinden: https://secmen.ysk.gov.tr/secmen-yurtici adresinden T.C. kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi girerek sorgulama yapabilirsiniz.
•    e-Devlet'ten: https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" hizmetiyle sorgulama yapabilirsiniz.
•    YSK Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması: Android ve iOS cihazlara indirilebilen uygulamadan sorgulama yapabilirsiniz.
•    YSK Çağrı Merkezi: 444 9 975 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Bilgi Kağıdı Yanımda Olmasa da Oy Kullanabilir miyim?

Evet, bilgi kağıdınız olmasa da oy kullanabilirsiniz. Yukarıdaki yöntemlerden birini kullanarak oy kullanacağınız yer ve sandık numarasını öğrenebilirsiniz.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi