Eskişehirlilere CHP'den önemli çağrı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilere CHP'den önemli çağrı!
A
a

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, kadın ve gençlik kolları kongrelerinin ardından üye sayısını artırmaya yönelik çalışmaları hayata geçireceklerini belirterek, “Baba ocağını büyütecek hamleleri yapmak suretiyle partimizi hep birlikte iktidara hazırlamalıyız. Bu anlayışla iktidarın kapılarının bize ardında kadar açılacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Sütiş Eskişehir
CHP İl Başkanı Talat Yalaz, gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP Gençlik Kolları ve Kadın Kolları kongreleriyle ilgili konuşan Yalaz, “Gençlik Kolları ile ilgili takvim henüz elimize ulaşmadı ama kısa sürede onun da yapılacağı yönünde Genel Merkez nezdinde duyumlarımız var. Kadın Kollarımızla ilgili takvim açıklandı. Parti, önceki duruma göre farklı bir yola girdi. Sayın Genel Başkanımızın ‘cam tavan’ diye ifade ettiği yüzde 25’lik sınırı çok büyük bir farkla aştı. Bugün CHP bütün siyasi görüşlerin, bütün vatandaşlarımızın oy verebildiği bir parti durumunda. Hem İl Başkanı olarak, hem de Genel Merkezin iradesi bu yönde; kadın kollarına ve gençlik kollarına başkan olacak, hem ilçe hem il başkanı olacak kişilerin CHP’nin iktidar yolunda olduğunu, iktidar yürüyüşüne hızla devam ettiğini ve tünelin ucunun iktidar olarak göründüğünü idrak etmesi gerekir. Burada bizim beklentimiz; CHP örgütünü toparlayıp, partimizi iktidara hazırlamak. Biz her zaman partimizi seçime hazırlardık artık aynı zamanda iktidara da hazırlayacağız. Bu anlamda Gençlik Kolları, Kadın Kolları, il ve ilçe örgütleriyle CHP bir bütün ve tek ses olarak, örgütümüzü, ailemizi, baba ocağını büyütecek hamleleri hep birlikte yapmak suretiyle partimizi hep birlikte iktidara hazırlamalıyız. Bu anlamda yapılacak Gençlik Kolları ve Kadın Kollarımızın kongrelerinin partimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Örgütün kararı başımızın üzerinedir. Kim olursa olsun kendileriyle de CHP’nin iktidar yolundaki yürüyüşünde, emin adımlarla yürümek hususunda hazır olduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

AİLEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ

Üniversite şehri olarak bilinen Eskişehir’de belediyelerin gençlere pek çok imkan sunduğunu hatırlatan Yalaz, partilerinde daha fazla genç üye olması gerektiğini vurguladı. Bu konuda çalışma yürüteceklerini söyleyen Yalaz, “Genel Merkezimizin de bu anlamda bütün örgütleri teşvik edeceğini, Eskişehir’in normal dokusu ve genç sayısı itibariyle potansiyelimizin yüksek olduğu düşünüldüğünde, bizim de bu hususta elimizden geleni yaparak aktif genç üye sayımızı hırsla artıracağımızı ifade etmek istiyorum. Türkiye’nin en genç 2 il başkanından biri olmam sebebiyle gençlerin partimize eskiye nazaran daha fazla rağbetinin üyelik anlamında da ilgililerinin olduğunu ifade etmek isterim. Ama bu yeterli değildir. Biz partimizi büyüteceğiz ve kısa bir zaman sonra üye kampanyası başlatmayı hedefliyoruz yönetimimle birlikte. Ailemizi büyüteceğiz, sayısal olarak artacağız. Eğitimler ve pazar toplantılarının daha verimli ve aktif kullanılması suretiyle de nicelik olarak artan üye sayımızı nitelik olarak da daha verimli hale getireceğiz. Aktif üye sayımızı da hızla artıracağız. Bu, eski alışkanlıklardan vazgeçmekle mümkün olur” dedi.

TÜZÜK KURULTAYIYLA DEĞİŞECEK

Mevcut tüzüğün partinin büyümesine engel teşkil ettiğini belirten Yalaz, “Mahallelerin ‘küçük olsun benim olsun’, ‘delege benim elimde bulunsun’ gibi irade gösteren kişiler maalesef bulunuyor. Bunları hem büyük kurultayımızda, hem kendi ilimizde yaptığımız kongrede de bu hesapların tutmadığı bir sonuçla sonuçlanması ve benim ve yönetimimin seçilmesi nedeniyle CHP’nin hızla yol aldığını ifade etmek istiyorum. Bunun artık bütün örgütü kucaklayacak delege yapılarının ve mahalle bazlı delege seçimlerinde özellikle belli ballı başlı ‘delege ağası’ dediğimiz kişilerin aktif olmayacağı bir süreçle ifa edilmesi, hem partiye küskünlükleri azaltacak hem de örgütümüzün hızla büyümesine vesile olacaktır. Burada bizi mutlu eden husus, genel başkanımızın da bizle aynı düşüncede olması ve belli başlı sorunlarımıza bizden daha fazla vakıf olması. Bunları çözmek ve gerekli adımları atmak konusunda azimli ve kararlı olması da bizi memnun ediyor. Ülke değişiyor, CHP hızlı bir değişimin öncüsü oldu. Ülkedeki gelinen başarıyı da bunun tetiklediğini hepimiz artık takdir ediyoruz. Bu anlamda CHP’de de hızlı bir değişimin, tüzük kurultayı ile birlikte kurumsal ve örgütsel sorunlarımızın çözülmesiyle birlikte, örgütün çok aktif olarak bütün süreçlerin içinde yer aldığı bir yapı oluşturulacaktır. Bu da partimizin iktidar yürüyüşünde hepimize bir ivme kazandıracaktır” şeklinde konuştu.

NİTELİK VE NİCELİK KAZANDIRACAĞIZ

Türkiye İttifakı söylemiyle CHP’nin çok ciddi bir eşiği aştığını söyleyen Yalaz, “Halkın buna teveccüh gösterdiğini görüyoruz. Partimiz için de izlenilmesi gerek yol budur. CHP Eskişehir İl Başkanı olarak şunu ifade etmek isterim; biz ayrıştırıcı, dağıtıcı, kendi içimizdeki hesaplaşmayı diğer partilerle ya da iktidarla mücadele etmenin önüne koyan bir anlayışla yönetilemeyiz. İl Başkanı ve il örgütü olarak herkese kucak açan, gelen kişilerin aidiyetini ya da kişisel aidiyetini sorgulamayan, partimizin büyümesinden her daim, kim gelirse gelsin memnuniyet duyacak olan bir anlayış ortaya koyduk. Bundan sonra da yol haritamız bu olacaktır. Birleşe birleşe kazanacağız. Büyüye büyüye kazanacağız. Sadece sayımızı artırmakla kalmayacağız. Eğitimlerle, Pazar toplantılarının verimli geçmesini sağlayarak üyelerimize nitelik de kazandıracağız. Bu anlamda hiçbir gücün ve kuvvetin önümüzde duramayacağını, bu tarz ve anlayışla iktidarın kapılarının bize ardında kadar açılacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi