Eskişehirlilere bir zam haberi daha: Duyanlar üzülecek...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilere bir zam haberi daha: Duyanlar üzülecek...
A
a

Eskişehir’in meşhur lezzeti çi böreğin fiyatları günden güne artmaya devam ederken, esnaflar bayramdan sonra zam geleceğini öngörüyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir denilince akla ilk gelen lezzet olan çi börek fiyatları ile cep yakıyor. Esnafın maliyetleri her geçen gün arttıkça bu rakamlar fiyatlara da yansımak zorunda kalıyor. 40 yıllık çi börekçi Harun Aksoy, en çok turistlerin ilgi gösterdiğini ifade ederken, fiyatların yakın zamanda artacağını düşündüğünü söyledi. Ramazan olduğu için işlerinin yavaşladığını dile getiren Aksoy, “Fiyatlarımız uygun bizim. Ama tabii geçen seneye göre çok arttı. Maliyetler arttığı için otomatik bizim fiyatlarda arttı. Bir porsiyon çi börek 105 TL. Porsiyonda beş adet var. Geçen sene 85 liraydı. Bayramdan sonra herhalde tekrar bir zam olur. Yüksek ihtimalle porsiyonu 130 TL’yi bulur. Her şeye zam geliyor gün geçtikçe. Un fiyatları arttı. Mesela bir çuval unu 740’a alıyorduk şimdi 900 TL’yi geçti. Kira gideri, sigorta, Bağkur, ambalaj giderleri… Bir sürü giderimiz var. Eskişehir'e gelen turistler çi böreği çok tercih ediyor. Burası hızlı trenin merkezi olduğu için adam günübirlik çok fazla gelen oluyor. İstanbul, İzmir, Ankara'dan gelenler için fiyatlar çok uygun geliyor. İnsanlar fiyat artışlarına alıştığı için uygun buluyorlar yani” ifadelerini kullandı.

ARTIK BÜTÇEMİZİ ZORLUYOR

Müşterilerden Sema Yavaş ise fiyatların artık ekonomilerini zorladığını belirterek, “Eskiden her çarşıya çıktığımızda çi börek yemeye uğrardık. Ama artık bu ekonomik şartlarda zor. Eskiden çi börek fiyatları da çok uygundu. Bizim bütçemizi biraz zorladığı için fiyatlara uygun değil diyeceğim” dedi.
Kaynak : MUHABİR - BERİVAN HALİS
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Alamancı 30 Mart 2024 00:26

Zam yapmak için bahane çok.

0 0 Cevap Yaz
Eminço es-es 29 Mart 2024 11:51

150 de olsa devam

0 0 Cevap Yaz
Kara çocu 29 Mart 2024 11:45

Nebihi oğlum Eskişehir sana sıcak sulardaki tuveleti bile vermez partisini satan Eskişehir E ne yapar

0 0 Cevap Yaz
adsız kahraman 29 Mart 2024 09:53

evinde Kendi İsteğine Göre yap Pişir ye Neden O kadar Çok para Verip Dışarıda Yemek Yiyorsunuz

0 0 Cevap Yaz
Doğrucu davut 29 Mart 2024 01:02

Geçen sene ayran ile 55 TL idi sanki içine 250 Gr kıyma yarım kilo un koyuyorlar boyna zam boyna zam kafalarına göre aralarında anlaşarak

0 0 Cevap Yaz
Mevlüt 28 Mart 2024 23:10

Annemiz mükemmel yapıyor, 5 çiböreğe 130 lira vermem kusura bakmayın.. Evde yiyoruz, 200 tl ye mal olsa evde 4 kişi tıka basa çibörek yiyoruz .

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi