Eskişehirliler karar verirken mantığı mı duyguları mı kullanıyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler karar verirken mantığı mı duyguları mı kullanıyor?
A
a

Eskişehirlilerin karar verirken kullandıkları yöntemi anlamak için 5 kişiye "Mantığınızla mı yoksa duygularınızla mı karar verirsiniz?" sorusunu sorduk. Cevaplar oldukça çeşitlilik gösteriyor

Sütiş Eskişehir
Aldığımız kararlar yaşamımızı şekillendirir. Bazen duygularımızı kenara koyup doğru olanı yaptığımıza inanarak mantığımızla karar versek de bazı kararlarımızda ise duygularımıza yenik düşeriz. Peki Eskişehirliler karar alırken nasıl düşünüyor? İşte Eskişehirlilerin yorumu…

HİSLER YANILTABİLİR



İBRAHİM EK: Ben mantığımla karar veriyorum. Karar vermeden önce araştırım, doğrusunu ararım. Hisle verilen kararlar yanıltabilir. Doğru olan mantıklı kararlar almaktır.

KALBİMİN SESİNİ DİNLEYEMİYORUM



MEHPARE KARDAŞ: Ben doğru kararlar alabilmek için mantığımla karar verirdim. Duygusal kararlar verdiğimde genelde yanlışlar yapıyorum o yüzden kalbimin sesini dinleyemiyorum.

DURUMA GÖRE DEĞİŞİR



ERSİN ŞENEL: Duruma göre değişir ama ağırlıklı olarak mantığımı kullanırım. İyisini kötüsünü tartarım. Ama sevdiklerimle ilgili konularda duygularımla karar veriyorum.

DUYGULARIMA YENİLİYORUM


SERKAN EROL: Ben genelde duygularımla karar veriyorum. Duygular genelde insanı yanıltıyor aslında ama ben duygusal bir insan olduğum için duygularıma yeniliyorum.

MANTIĞIMLA HAREKET ETMEYE ÇALIŞIYORUM



SALİM CEYLAN: Ben duygusal bir insanım ama mantığımla hareket etmeye çalışıyorum. Akılla hareket etmek daha doğru sonuçlar veriyor. Duygusal kararlar verdiğimde sonucu genelde yanlış oluyor.
 
Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi