Eskişehirliler de tartışmaların odağındaki yasaya tepkililer!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler de tartışmaların odağındaki yasaya tepkililer!
A
a

Hayvan Hakları Kanunu'nda yapılacak değişiklikle sahipsiz sokak hayvanlarının 'uyutulması'nı öngören yasa teklifi hazırlığı tartışma yarattı. Tartışmalar devam ederken, Eskişehirliler de konuyla ilgili düşüncelerini dile getirerek, “Uyutulma’ tasarısını destelemiyoruz” mesajı verdi.

Sütiş Eskişehir
Sokak hayvanlarının ‘uyutulması’ tasarısı tartışmaları da beraberinde getirdi. Siyasiler, Odalar, STK’lar başta olmak üzere her kesimden büyük tepki alan tasarıda geri adım atılıp atılmayacağı henüz netlik kazanmadı. Söz konusu ‘uyutulma’ tasarısı ile ilgili Eskişehirliler de düşüncelerini paylaştı. Eskişehirliler sokak hayvanlarının uyutulmasını desteklemediklerini, barınakların çoğaltılarak kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. 

DOĞRU BİR YÖNTEM DEĞİL


Yusuf Dayalı, “Sokak hayvanları başıboş kaldığında bazı türler saldırganlaşabiliyor. Birçok insanın ne yazık ki bu saldırılara maruz kaldığını görüyoruz. Dolayısıyla bunların bir şekilde önlenmesi gerekiyor. Doğru yöntem bu mu, değil mi bunu ben bilemem ama buna bir şekilde çözüm bulunması gerekiyor. Rastgele her hayvanın uyutulmasına da karşıyız. Doğru bir yöntem değil. Biz bu karardan çok razı değiliz” dedi.

BARINAKLARA ALINMASINI DESTEKLİYORUM



Emir Özyanık, “Bütün sokak hayvanlarının uyutulmasına gerek yok. Sadece tehlike yaratan sokak hayvanlarının uyutulmasından ziyade barınakların çoğaltılıp onların barınaklarına alınmasını destekliyorum. Uyutulmasını desteklemiyorum” vurgusu yaptı.

SAHİPLENMELİYİZ


Suzan Yaşlı, “Bence bu çok kötü bir şey… Ben çok üzülüyorum. Sokak hayvanlarını sahiplenebildiğimiz kadar sahiplenmeliyiz. Barınaklar yeterli değil, daha çok barınak yapılabilir ve oralarda kontrol altına alınmalıdır. Bu şekilde uyutulması beni çok üzüyor” ifadelerine yer verdi.

KONTROL ETMEK ZOR DEĞİL


Münür Eren, “Bunların kontrol altına alınması gerekiyor. Yazık değil mi bunları niye öldürüyorsunuz, niye yok ediyorsunuz? Bunların sokaklarda da dolaşmaması gerekir. Saldırdıkları zaman da çocuklara falan benim içim parçalanıyor. Köpeğin ısırdığı yer de bir daha iyi olmaz. Uyutmaya karşıyım ama kontrol altına almak da bu kadar zor değil” açıklamasında bulundu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi