Eskişehirliler artık onu tüketiyor: Her cebin dostu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler artık onu tüketiyor: Her cebin dostu
A
a

Eskişehir’de vatandaşlar, taze ürünlerin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle hem bütçe dostu hem de kolay kullanım avantajı sunan kuru sebze ve meyveleri dört mevsim tercih ediyor.

Taze sebze ve meyve fiyatlarının cep yakmasıyla birlikte, Eskişehirli vatandaşlar mutfakta daha hesaplı ve pratik alternatiflere yöneliyor. Kurutulmuş gıdalar, özellikle son yıllarda artan ilgiyle hem yaz hem de kış aylarında yoğun talep görüyor. Eskişehir’de 5 yıldır aktar esnafı olan Ömer Faruk Tezcan, “Kurular artık sadece kışın değil, her mevsim tercih ediliyor. Vatandaş için hem ekonomik hem de zahmetsiz bir çözüm sunuyor” dedi.

Hem cebini hem zamanını düşünenlere

Kurulama yöntemiyle raf ömrü uzayan sebze ve meyveler, mutfakta hem yer kazandırıyor hem de zaman tasarrufu sağlıyor. Tezcan, “Bugün pazardan bir kilo taze biber almak isterseniz fiyatı çok yüksek. Ancak 50 adet kuru biberi 200 liraya alabiliyorsunuz ve bu çok daha fazla yemek çıkarıyor. Dolaba atıp pratik şekilde kullanmak isteyen herkes bu ürünleri tercih ediyor” diyerek kurutulmuş ürünlerin cazibesini vurguladı. Kuru sebze ve meyveler, hem maliyet hem de kullanım açısından gün geçtikçe daha çok rağbet görüyor.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi