CHP’li Utku Çakırözer, Türkiye'nin Filistin'e destek veren Lahey Grubu'nda yer almamasını, TBMM gündemine taşıdı. Çakırözer, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a yönelttiği soruda, "Madem Filistinlilerin hakkını savunacağız, o zaman Lahey Grubu’nda neden yokuz?" diye sordu.
Çakırözer, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından oluşturulan Lahey Grubu’na Türkiye’nin katılmaması ve bu konuda sessiz kalınmasını eleştirdi. 9 ülkenin bir araya geldiği grubun, İsrail’e silah ve yakıt taşıyan gemilere karasularına girmelerini yasaklamayı duyurduğunu belirten Çakırözer, Türkiye’nin bu durumu desteklemediğini ve bu konuda adım atılmadığını söyledi.
Ayrıca, ABD Başkanı Trump’ın Gazze’yi devralmaya yönelik açıklamalarını da gündeme getiren Çakırözer, Türkiye’nin bu konuda sessiz kalmasını eleştirerek, "Trump Gazze’yi devralmaya kalkarsa Türkiye ne yapacak?" şeklinde bir soru yöneltti. Çakırözer, Türkiye'nin Filistinlilere yardım etmek istiyorsa somut adımlar atması gerektiğini vurguladı.
Çakırözer, İsrail’e karşı hangi yaptırımların uygulandığını da sorarak, Tel Aviv’deki Büyükelçiliğin kapatılıp kapatılmadığını, NATO’nun İsrail ile ilişkilerinin askıya alınıp alınmadığını da sorguladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Böyle giderse istemese de Ahmet Ataç’ı aday yapacaklar!
Tarkan Demir
Aziz Yıldırım ve Halil Ünal
Kerem Akyıl
Ormanlar ve yangınlar!
Kaan Özcan
Turizm için ortak mücadele şart
Seval Erci
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
