Eskişehirli vatandaşların kredi kartıyla imtihanı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli vatandaşların kredi kartıyla imtihanı
A
a

Enflasyondaki artış, kredi kartı kullanımına da yansıdı. Türkiye'de kredi kartı sayısı 119 milyona ulaşırken, Ocak ayı verilerine göre kartlı ödemeler yüzde 118 artarak 970,1 milyar liraya çıktı. Peki, vatandaşlar bu durumdan nasıl etkileniyor? Biz de sokaktaki vatandaşlara "Kredi kartı kullanıyor musunuz?" diye sorduk. İşte cevaplar...

Sütiş Eskişehir
Enflasyondaki artış kredi kartı kullanımına da yansıdı. Ülkemizde kredi kartı sayısı 119 milyona ulaşmış durumda. Ocak ayı verilerine göre kartlı ödemeler yüzde 118 arttı. Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre kartlı ödemeler 970,1 milyar oldu. Biz de bugün vatandaşlara ‘Kredi kartı kullanıyor musunuz?’ diye sorduk. Mevcut ekonomik durumdan memnun olmadığını dile getiren vatandaş mecburen kart kullanımına yöneldiğini ifade etti.

MECBUR KULLANIYORUM



MUSTAFA EROL: Maalesef, mecburen kullanıyorum. Taksitli harcama yapsam da ödemelerimi zamanında yapmaya çalışıyorum. Asgarisini değil aylık borcun tamamını ödüyorum. Ülkede kredi kartı kullanımı arttı çünkü piyasa berbat. Az önce alışveriş yaptım birkaç parça pantolon, üst baş aldım 12 bin lira verdim. Daha çok gıda ve benzin alışverişi yaparken kart kullanıyorum.

ÖDEMELER BOYUMUZU AŞIYOR



KADİR BAYRAK: Kredi kartı kullanıyorum, az önce de kredi kartıyla taksitle alışveriş yaptım. Yaklaşık bin 500 liralık alışveriş yaptım 3 taksite böldürdüm. Emekliyim, mecbur taksitle alıyorum. Taksitli alışveriş de zorluyor, aylık ödemeler boyumuzu aşıyor.

MAAŞLAR YETERSİZ


PERİHAN UYSAL: Kredi kartı kullanıyorum. Taksit yapan yere taksite böldürüyoruz. Taksitler ülkenin içinde bulduğu koşullarda hayatımızı kolaylaştırıyor. Az önce alışveriş yaptım 4-5 bin harcadım, 3 taksit yaptırdım. Geçim sıkıntısı nedeniyle, maaşlar yetersiz olduğu için kart kullanımımız arttı.

5 TANE KREDİ KARTIM VAR


CEZAİ YILDIZ: Kredi kartı kullanıyorum. Tüm harcamalarımı kredi kartıyla yapıyorum, her gün kullanıyorum. Kredi kartından alınca kendi paramı harcamıyor gibi hissediyorum ama ay sonunda acı gerçekle yüzleşiyorum. Faiz oranları da çok yüksek. Cebimde nakit 5 lira var ama 5 tane kredi kartım var.

KENDİ PARAM GİBİ HİSSETMİYORUM


ÖZGE KARAMAN-ELEMNAZ COŞKUN: Çok sık kart kullanıyoruz. Kapatalım diyoruz sonra tekrar bulaşıyoruz. Şuursuzca harcama yapıyoruz. Kendi parammış gibi hissetmiyorum. Kredi kartımı kapatmak için 2 tane kredi çektim ama yine de kapatamadım. Üzerine 50 bin de borçlanmış oldum.

NAKİT KİMDE VAR?


AHMET BUZUNOĞLU: Az önce kullandım ayakkabı aldım. Nakit kimde var? Hayat kredi kartı üzerine kurulu gibi oldu. 2 ayakkabıya 4 bin lira verdim. İşçi için yüksek bir para ama ayakkabı da ihtiyaç. Dikkatli kullanırsanız bir dost gibi. Yaşam koşulları çok zor mecbur kart kullanıyoruz.
 
Kaynak : MUHABİR - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi