Eskişehirli seçmene seslendi: Onları patlatın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli seçmene seslendi: Onları patlatın!
A
a

ES TV’de konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, yerel seçimde Eskişehirlilere, “Kendi gelecek tayin hakkını kullanmasını, bu değerlendirmeyi yaparken de; kentin geleceğine sahip çıkarken ülke geleceğine de sahip çıkmalarını ve sevgili hemşehrilerimin 31 Mart seçimlerinde sandıkları patlatmalarını istiyorum” dedi. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de CHP Milletvekili İbrahim Arslan, ES TV ekranlarında yayınlanan Soruyoruz programının konuğu oldu. Gazeteciler Murat Taşkın ve Tarkan Demir’in gündeme dair sorularını yanıtlayan Arslan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta sonu Tepebaşı'nda iptal edilen ön seçimi değerlendiren Arslan, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir tane fazla oy kazandırabilmek için gecemizi gündüzümüze katmış birçok arkadaşımızla alanlarda çalışma sergilerken, kimi arkadaşlarımızın kişisel hırslarına, Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok değerli adaylarını, ilke ve ideallerini ve bu partiye inanmış insanların umutlarını da kırmaya, oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. O nedenle kuşkusuz süreç takip ediliyor. Parti MYK'mızın görevlendirmesi üzerine Parti Meclisi üyemizin gözetiminde gerçekleştirildi. Yönergede yazılı olan oy pusulalarının basımıyla ilgili ilçe örgütünün gözetiminde görevlendirilmiş, ilçe seçim kurulu tarafından ki seçim kurulu örgütten oluşuyor, biri başkanı gözetmen parti meclisinden gelen Başkan Yardımcısı, ilçe başkanı, bir kadın kollarından bir, gençlik kollarından da bir parti üyesi olmak üzere 5 kişilik bir kurul oy pusulalarının basımı, zarfların oluşturulması, ilçe örgütünün sorumluluğuna bırakılmış. Yönergede her oy pusulasının ve zarfın ilgili ilçe örgütünün mührünü taşıması esası var. Yapılan tespit şu ki oy pusulalarında farklı renkte mühürler tespit edilmiş, gözetmenin yapmış olduğu ve tutanağına da taşımış olduğu tespit bu yönde. Şimdi bunun olmaması gerekir. Nasıl olduğuyla ilgili araştırma, soruşturma devam ediyordur. Ben ona müdahil olmak istemem. MYK bu süreci yönetecektir. Böyle bir şeyin olması söz konusu olamaz. İki ihtimal gelir ya bir sahtekarlık var demektir, yani bir mühür dışarıda yaptırılmış, kullanılmış olabilir. İhtimal olarak söylüyorum ya da seçime hile hurda karıştırılmış demektir. O zaman yapılması gereken;  her ikisi de son derece çirkin her ikisi de cezai yaptırımı gerektirir. İşin ahlaki yanı siyasi yanı başında ifade ettiğim üzere asla kabul edeceğimiz bir durum söz konusu olamaz. Sonuna kadar her kimse bunu sorumluları üzerinde gidilmelidir” şeklinde konuştu.

MİLYONLARCA İNSANIN CANINA TAK ETTİ

Seçim öncesi saha çalışmalarındaki  gözlemlerini aktaran Arslan, “Yerel seçimlerde yerel adaylar, yerel dinamikler, yerleşim yerlerinin özellikleri öne çıkar. O dokunun yanına bu seçimde genel seçim havası eklenecek. Sahada gördüğüm o, çünkü milyonlarca insanımızın artık canına tak demiş vaziyette. İnsanlarımızın ekonomik kaygıları birçok şeyin önüne geçmiş durumda. Çünkü hayat çok pahalı. Geçim sıkıntısı içerisinde insanlarımız. Emeklilerimizin halini artık anlatmaya dilim varmıyor. Kamu çalışanlarının hali ortada, asgari ücret orta yerde, işsizlerimizin sayısını sizler biliyorsunuz. O nedenle sahada gözlemlediğimiz şu; elbette insanlar kendi kentlerine sahip çıkmak, o adaylarla ilgili tercihlerini ortaya koyma noktasında yerel özelliklerini değerlendiriyor, ona göre bir karar noktasında ama kararını yaşadığı genel durum etkileyecek görünüyor. Bence 14-28 Mayıs'ın rövanşına doğru dönüşüyor. Siyasi bir karar da veriyor ve büyük olasılıkla 31 Mart'ta iktidar ve ortaklarına yerel seçim özelliği olmasına rağmen ciddi bir ders vereceklerini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

SONUNA KADAR DİRENİŞ SÜRECEK

Can Atalay'ın, milletvekilliğinin düşürülmesini değerlendiren Arslan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası orta yerde, anayasamızın nitelikleri biliniyor. Laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti ve yine anayasamızın düzenlemesine göre bu nitelikleri asla değiştirilemez. Şimdi mesele öncelikle Can Atalay meselesi olarak başladı. Karşımızda Can Atalay inşasında sembolleşen bir tablo var ama süreç itibariyle ve gelinen nokta itibariyle baktığımızda aslında bunu bir darbe olarak nitelendiriyoruz. Bu anayasamıza, anayasal düzenimize, demokratik yapımıza ve hukuk devletine vurulmuş bir darbedir. Anayasal düzen hepimizin ortak paydası, ortaklaştığımız bir çerçeve metin. Sonuna kadar bu hukuksal mücadele devam edecektir. Anayasa Mahkemesi’ne tekrar konu taşınacaktır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınacaktır ama bütün yurttaşlarımızın eksiğiyle fazlasıyla anayasal düzene, anayasamıza ve anayasamızın niceliklerine sahip çıkmak gibi bir ödev ve sorumluluğumuz var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu direnişi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

ÜLKEYİ KASIRGA BEKLİYOR

Son olarak yerel seçimlerle ilgili yorum yapan Arslan, “Bu seçim yerel seçim ama genel seçim havasında. Sayın AKP Genel Başkanı Erdoğan, bugün kendi seçim beyannamelerini de açıkladılar. Gerçek belediyecilik kavramından yola çıkarak ve ana eksende de Türkiye Yüzyılı kavramıyla yollarına devam ediyorlar. Türkiye'nin geldiği noktada Türkiye Yüzyılı dedikleri 21 yılın sonunda daha fazla işsizlik, daha fazla yoksulluk, daha fazla hayat pahalılığı, daha fazla zam göreceksiniz. Umarım yanılırım ama bütçeye de çok iyi hazırlandığımız için biliyorum. Özellikle yerel seçimlerden sonra yeni bir kasırga bekliyor, tsunami bekliyor diyebilirim. Tablo çok ağırlaşacak. O nedenle bütün hemşehrilerimiz  kendi geleceklerine sahip çıkmak adına verecekleri oylarla, adaylarla somutlaşacak. Kendi gelecek tayin hakkını kullanmasını bu değerlendirmeyi yaparken kentin geleceğine sahip çıkarken ülke geleceğine de sahip çıkmalarını, içinde bulundukları ve her birinin şikayet ettiği tablonun ana faktörünün ve sorumlusunun iktidar ve ortaklarını olduğunu akıllarından çıkarmadan sevgili hemşehrilerime 31 Mart seçimlerinde sandıkları patlatmalarını istiyorum” diye konuştu. 
 
Kaynak : Sümeyra Balcı
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi