Eskişehir’de geçimini seyyar ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan Orhan Kuruç’un tezgahına astığı yazı, Hamamyolu Caddesi’nden geçen vatandaşların dikkatini çekiyor. Kuruç’un “Boyacının kirli elleri medeniyetin aynasıdır” ifadelerinin yer aldığı yazı, mesleğinin getirdiği zorluklara da dikkat çekiyor.
Hamamyolu Caddesi’nde tezgah açarak ayakkabı boyayan Kuruç, ellerinin yaptığı iş nedeniyle sürekli boya olduğunu ve bazı vatandaşların bunu olumsuz karşıladığını söyledi.
Kuruç, “Aklıma böyle bir yazı yazma fikri geldi yazdım. Ellerim yaptığım iş gereği siyah boya oluyor, o yüzden gelen bazı vatandaşlar tepkili oluyorlar. Çok pis ve kirli diyorlar” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 3-5 yıldır ayakkabı boyacılığı yaptığını belirten Kuruç, bu işten önce fabrikada çalıştığını söyledi.
Tezgahındaki yazının vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını ifade eden Kuruç, “Yazıyı gören vatandaşlar çok güzel bir yazı diyorlar” dedi.
Yaz aylarında işlerin daha durgun geçtiğini belirten Kuruç, özellikle kış aylarında ayakkabı boyacılığına olan talebin arttığını söyledi.
Kuruç, kış mevsiminde özellikle bot tarzı ayakkabılarını boyatmak isteyen vatandaşların tezgahına geldiğini belirterek, “Allah olana bereket versin” ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
CHP’nin umudu başkanlar!
Tarkan Demir
Eskişehirspor iyi yolda
Kerem Akyıl
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Geçim zorlaştı…
Seval Erci
Pişmanlıkların gölgesinde kalan hayat
Ümit Polatbaş
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy