Eskişehir Valisi hak sahiplerine belgelerini verdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Valisi hak sahiplerine belgelerini verdi
A
a

Vali Hüseyin Aksoy, 2023 yılı Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme çalışmaları sonucu Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan Halis Toprak Huzurevi, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Yunus Emre Sosyal Güvenlik Merkezi ve Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’na belgelerini verdi.

Sütiş Eskişehir
Valilik Binası Yunus Emre Toplantı Salonu’nda 2023 yılı Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Çalışmaları sonucu Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan kurumlara belgeleri teslim edildi. Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, erişilebilirliğin engelli vatandaşlar için bir zorunluluk olduğunu belirterek, “Erişilebilirlik herkesin, istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesidir. Her yere ve her hizmete; çünkü bireylerin konutlarından, eğitim binalarına iş yerlerine; açık ve yeşil alanlardan toplu taşıma araçlarına ve bilgi ve iletişim teknolojilerine kadar tüm alanlara ve hizmetlere erişiyor olması gerekir. Herkesin; çünkü erişilebilirlik engelliler için zorunluluk, yaşlıları eklediğimizde gerekliliktir. Toplumdaki herkes için ise konforlu bir yaşam demektir. Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yer alması için öncelikle evden çıkabilmeleri, binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, duraklar, otoparklar gibi yaşam alanlarını ve toplu taşıma sistemleri gibi kentsel hizmetleri güvenli ve bir başkasının yardımına ihtiyaç duymadan kullanabilmeleri gerekmektedir” dedi.

AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK

2014 yılından beri 914 binanın denetiminin yapıldığını ve 16 kuruma Erişilebilirlik Belgesi verildiğini söyleyen Vali Aksoy, “Bugünkü tören ile birlikte 4 kurumumuza daha Erişilebilirlik Belgesi verilecektir.İlimizde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme çalışmaları için tüm kurumların iş birliği içerisinde olması ve bu konuda farkındalık oluşturması gerekmektedir. Yapılacak iş birlikleri sonucunda Erişilebilirlik Belgesi alan kurumların sayısı artacaktır. İlimizde hiçbir bina, açık alan ve toplu taşıma hiç kimseye ‘dur, bekle, güzergâh değiştir, buraya giremezsin veya burayı kullanamazsın’ dememeli; yaşam alanları oluşturmalı, herkesi istediği yere eriştirmeli ve herkesi aynı mekânda buluşturmalıdır.Bu konuyu önemsiyoruz. Bugün bu töreni yapmamızın amacı da farkındalık ve duyarlılık yaratmaktır. Hedefimiz 2024 yılında belge alan kurum sayımızı artırmak ve Eskişehir olarak Türkiye genelinde farklılığımızı ortaya koymaktır” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : BERİVAN HALİS
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi