Eskişehir Türk Harb-İş Sendikası duyurdu: İftira atarak suç işliyorlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Türk Harb-İş Sendikası duyurdu: İftira atarak suç işliyorlar!
A
a

Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan’ın süreci sabote ettiği yönündeki suçlamalarına yanıt verdi. Soydan’ın kendilerini hedef gösterdiğini belirten Atak, “Bu yapılan aleni iftira ve suçtur” dedi.

Sütiş Eskişehir
Türk Harb-İş Genel Başkanı Alaattin Soydan, sendikanın internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamayla Eskişehir ve İstanbul şubelerine sert uyarılarda bulundu. İki şubeyi de olumlu giden süreci sabote etmekle suçlayan Soydan, “Tüm uyarılarımıza rağmen Genel Merkezimizi dinlemeyerek kendi başlarına hareket edenler, buradan doğacak tüm olumsuz sonuçların da baş müsebbibi olacaktır” dedi. Soydan açıklamasında sert ifadelerini sürdürerek, “İlk olarak Fatih Camii imamına yapılan saldırı, sonrasında kilisede gerçekleştirilen silahlı saldırı ve devamında hain terör örgütü DHKP-C’nin Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirmeye çalıştığı eylemler ortadayken, Eskişehir ve İstanbul şube yöneticilerinin bu süreç içerisinde işçiyi sokağa indirilme çabaları ne anlama gelmektedir? Gelinen bu noktada, Eskişehir ve İstanbul şube yöneticilerinin, Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkezinin kararı ve onayı olmadan bu tür bir hamlede bulunmaları, hangi karanlık odakların talimatı olduğu sorusunu da akıllara getirecektir” açıklamasını yaptı.

İŞÇİLERİ HEDEF GÖSTERİYOR

Türk Harb-İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, Soydan’ın kendilerini hedef aldığını belirterek, “Üyelerimizi marjinal sol örgütlerle ilişkilendiren, yine yapılması planlanan ve sendikal hakkın kullanımı niteliğindeki basın açıklamasını henüz gerçekleşmeden terörize ve provoke eden açıklamalar yapmış ve şer odaklarının kayığına binmekle itham etmesi suretiyle sendikal hakların kullanılmasının engellenmesine teşebbüs, kişilerin huzur ve sükununu bozma, hakaret, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, iftira, suç uydurma suçlarını işlemiştir” dedi. Bu yapılanın sendikal haklarını engellemek ve kendi üyelerine hakaret etmek olduğunu söyleyen Atak, “Sendika web sitesinden yayınladığı ve haber sitelerine düşen basın açıklaması ile terör gruplarının dikkatini yapılacak basın açıklamasına çektiği gibi; halk arasında korku ve panik yarattığı, basın açıklamasına marjinal terör grupları katılacakmış anlamına gelen ifadelerle açıklamaya katılacak işçileri hedef göstermek, insanları kin ve düşmanlığa tahrik etmekten başka bir şey değildir. Bu yapılan aleni iftira ve suçtur” şeklinde konuştu. İftira ve yalanları kabul etmeyeceklerini belirten Atak, Genel Başkan Soydan’ı özür dilemeye davet etti.
 
 
Kaynak : M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi