Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcilerimizden 2 Eylülspor, 29 Aralık 2024 tarihinde Anamur Belediyespor ile oynadığı ve 1-0 galip geldiği maçın ardından yaşanan olumsuz olaylar hakkında açıklama yaptı.
Kulüpten yapılan açıklamada, Anamur Belediyespor yönetimi ve başkanına, takımlarını misafirperverlikleri için teşekkür edildi. Ancak, maç boyunca yaşanan çirkin olaylara da dikkat çekildi. Açıklamaya göre, maçın başından itibaren teknik heyet ve futbolculara yönelik küfürlü tezahüratlar yapıldı, maçın çeşitli anlarında sahaya yabancı cisimler atıldı. Maç sonunda ise sahaya davul atıldı, futbolculara ve teknik heyete yönelik tehdit ve fiziksel saldırılar yaşandı.
Bunların yanı sıra, kendilerini "taraftar" olarak tanıtan bir grup tarafından futbolculara ve onların yakınlarına sosyal medya üzerinden taciz ve tehditler gönderildiği belirtildi.
Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, 2 Eylülspor Kulübü galibiyetin coşkusuyla kutlamalarına devam etti. Rakip takımın etik dışı hareketlerine karşı, kutlamalarda mizah ve gönderme amacıyla muz yemeyi tercih ettiklerini belirten kulüp, bu davranışın, galibiyetlerine yapılan sataşmalara yanıt olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.
Kulüp, açıklamasında taraftarlarına, Eskişehir halkına ve kamuoyuna saygılar sunarak, yaşanan bu olayların yalnızca sportmenlik dışı bir tutum olduğunu vurguladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Taraf olmayan bertaraf olur!
Tarkan Demir
CHP’de saflar netleşti
Kerem Akyıl
Meğer kendimize kötülük yapıyormuşuz!
Ümit Polatbaş
Sanayi bölgesindeki eski yapılar için uyarı!
Kaan Özcan
Susuz bir hayat düşünülemez…
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy