Eskişehir Takas Pazarı'nı gezmeden geçmeyin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Takas Pazarı'nı gezmeden geçmeyin!
A
a

Eskişehir Takas Pazarı kurucularından Eylül Su Kaygusuz, “Bu yola genel boykotlarla başlamış olsak da süreçle beraber tüketim alışkanlıklarımızı değiştirdiğimiz, sürdürülebilir yaşamı desteklediğimiz bir harekete dönüştü” dedi.

Ülke genelinde süren boykot çağrılarına Eskişehir’de de öğrenciler takas pazarı ve dayanışma etkinlikleriyle katılıyor. “0 TL harcama” sloganıyla düzenlenen Eskişehir Takas Pazarı’nın üçüncüsü Haller Gençlik Parkı’nda kuruldu. İlki 15 Nisan, ikincisi 21 Nisan’da gerçekleştirilen pazarda katılımcılar kitap, kıyafet, çanta ve oyuncak gibi eşyaları para kullanmadan takas etti. Takas pazarının kurucularından Eylül Su Kaygusuz, hareketin zamanla tüketim alışkanlıklarını dönüştüren bir yapıya evrildiğini belirtirken, etkinliğe katılan CHP İl Başkanı Talat Yalaz ise öğrencilerin boykot kararını desteklediklerini söyledi.



DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Gençliğin tüketim dayatmalarına karşı ortak bir direnç gösterdiğini ifade eden takas pazarının kurucularından Kaygusuz, “İçinde bulunduğumuz düzende her şeyi çok hızlı tüketen, unutan, değersizleştiren, kendi hayatını ve geleceğini yeniden üretemeyen bir gençlik yaratmaya çalışsalar da zaman zaman biz de böyle hissetsek de hep beraber bu düzeni değiştirmek için işe yarar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Anayasal haklarımızı kullanamadığımız, parklarımızın, şenliklerimizin elimizden alındığı özgürlüğümüzün kısıtlandığı bu AKP diktatörlüğünde duruşumuz için hepimizi tebrik ediyorum. Hiç kimseye boyun eğmeden, sokakta gördüğümüz kediyi köpeği sevmek dışında hiçbir kazanç uğruna eğilmeden, baskılar karşısında bükülmeden yaşayacağız. Parklarımıza, kampüsümüze alanlarımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.



ÇOK KIYMETLİ

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, takas pazarına katılanlara destek vermek amacıyla etkinlikte yer aldığını belirterek, “19 Mart sivil darbe girişiminden sonra, bu tepkisini ülkenin muhtelif yerlerinde dile getiren öğrenci kardeşlerimiz, bugün burada boykot ile aldıkları karar doğrultusunda bir takas pazarı kurdular. Kendilerine talepleri doğrultusunda bazı lojistik imkanlar sağladık. Burada çok güzel bir ortam var; bu birliktelik, bu ülkenin geleceğine yönelik olarak irade ortaya koymak açısından son derece kıymetli. Biz de CHP olarak bunu sonuna kadar destekliyoruz” dedi.


 


 
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi