14 Mart Tıp Bayramı, sağlık çalışanlarının toplum için gösterdiği fedakârlığı ve özveriyi hatırlatma günü olarak her yıl coşkuyla kutlanıyor. Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sağlık emekçilerinin gece gündüz demeden, kendi hayatlarını ve sevdiklerini ikinci plana koyarak görev yaptığını vurguladı.
Köksal, yaptığı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihinin 14 Mart 1827’de Tıphane-i Âmire ve Cerrahhane-i Âmire’nin kurulmasına dayandığını hatırlattı. Bu tarih aynı zamanda tıp öğrencilerinin vatan için sergilediği milli duruşla da anlam kazanıyor.
“Bu anlamlı gün, yalnızca bir meslek bayramı değil; geçmişten bugüne savaşlarda, salgınlarda, afetlerde ve insanlığın en zor zamanlarında hayat kurtarmak için büyük fedakârlıklar gösteren sağlık kahramanlarımıza duyduğumuz vefanın güçlü bir ifadesidir” diyen Köksal, Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının emeğinin karşılık bulması ve mesleki onurlarının korunması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Köksal, ayrıca görevleri başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını rahmet ve minnetle anarak, tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Külliye siyaseti!
Tarkan Demir
Külliye’de olması gereken oluyor
Kerem Akyıl
Kokuyu bahane ediyorlar!
Kaan Özcan
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
Ümit Polatbaş
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu