Eskişehir raflarında da bulabileceğiniz o sucuklar kara listede!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir raflarında da bulabileceğiniz o sucuklar kara listede!
A
a

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş listesinde yer alan Afyonkarahisar’daki bazı sucuk markalarında, mevzuata aykırı olarak mekanik ayrılmış et ve soya tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanan taklit ve tağşiş yapılmış ürünler listesinde, Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren bazı sucuk markaları da yer aldı. Bakanlık, yapılan laboratuvar analizleri sonucu, ürün içeriklerinde mevzuata aykırılıklar tespit edilen firmaları resmi internet sitesinde yayımladı.

ERTÜRK

Ertürk Et ve Et Ürünleri Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne ait "Isıl İşlem Görmüş Piliç Sucuk" ürününde mekanik ayrılmış kanatlı eti ve soya tespit edildi.

AFYONKARAHİSAR EFEM SUCUKLARI

Aynı firmaya ait bir başka ürün olan "Afyonkarahisar Efem Sucukları" markalı piliç sucukta ise mekanik ayrılmış kanatlı eti bulunduğu belirlendi.

CEYLANER

Firma bünyesinde üretilen "Ceylaner" markalı piliç sucukta da mekanik ayrılmış kanatlı etinin yer aldığı tespit edildi.

AFYON KEYF-İ SUCUK

Listede yer alan bir diğer ürün ise "Afyon Keyf-i Sucuk" markası oldu. Bu üründe de mekanik ayrılmış kanatlı eti bulunduğu açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu ürünlerin tespit edilen içeriklerle tüketime sunulmasının mevzuata aykırı olduğunu belirterek, söz konusu firmaları taklit ve tağşiş kapsamında kamuoyuna duyurdu.
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi