Odunpazarı, bu yıl sekizincisini düzenleyeceği Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı ile sanatseverleri buluşturuyor. Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçılar, Hicri Sezen Meydanı’nda kurulan atölyelerde toprağa hayat verecek.
18 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacak çalıştaya, ikisi yabancı olmak üzere toplam on usta sanatçı katılacak. Açılış töreni saat 18.00’de gerçekleştirilecek. Almanya’dan Katharina Böttcher, Bulgaristan’dan Emilia Emilieva Krumova ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen sanatçılar, Raku, Sagar, Lüster, Naked Raku, Obvara gibi özel pişirim tekniklerini sergileyecek. Çalıştay kapsamında üretilen eserler ise 23 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde sergilenecek. Etkinliğin onur konuğu, seramik sanatının önemli isimlerinden Sema Güral Sürmeli olacak.
Çalıştay sadece seramikle sınırlı kalmayacak; halk dansları, müzik dinletileri, konserler ve dans gösterileriyle Hicri Sezen Meydanı festival boyunca hareketlenecek. Atölyeler 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak ve isteyenler çamurdan karolar ya da torna tezgâhlarında kendi eserlerini şekillendirebilecek. Odunpazarı Belediyesi kreşlerinin öğrencileri de sahneye çıkarak hazırladıkları gösterilerle festivale renk katacak.
Festival boyunca müzik performansları gün boyu devam edecek. İlk gün genç grupların sahne almasının ardından saat 19.00’da DJ Graffe, 20.00’de Anatolian Çalgıcıları, 21.00’de ise İlker Güler ve Ekibi izleyiciyle buluşacak. Salı günü sahneye yeniden DJ Graffe çıkacak; akşam saatlerinde ise Kürşat İlhan ve Nurcan Özkırım Orkestrası performans sergileyecek. Çarşamba ve Perşembe günleri DJ Selim Kılıç, akşam saat 21.00’de Kürşat İlhan – Nurcan Özkırım Orkestrası ile sahneyi paylaşacak. Festivalin son günü Cuma, Selim Kılıç’ın performansı ile başlayacak ve saat 21.00’de Soup Opera ile sona erecek.
Türkiye’den Nevşehir’den Betül Aytepe Serinsu, Ankara’dan R. Tan Buğra Özer ve Deniz Onur Erman, İzmir’den Emre Aydos, Muş’tan Emre Koç, İstanbul’dan Hasan Başkırkan, Muğla’dan Mehmet Kutlu gibi sanatçılar ile Almanya ve Bulgaristan’dan katılımcılar, Odunpazarı’nda sanatı halkla buluşturacak.
Odunpazarı Belediyesi, bu uluslararası çalıştayla hem seramik sanatına katkı sunmayı hem de yerel halkı sanatın coşkulu ve yaratıcı atmosferiyle bir araya getirmeyi hedefliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Talat Yalaz’ı susturalım
Kerem Akyıl
Eskişehir AK Parti doğasına sahip çıkıyor
Kaan Özcan
TOKİ Kocakır konutlarının altyapısını kim yapacak?
Tarkan Demir
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
