Eskişehir Mermerciler Derneği’nin yeni başkanı belli oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Mermerciler Derneği’nin yeni başkanı belli oldu
A
a

Eskişehir Mermerciler Derneği’nde uzun yıllardır başkanlık görevini sürdüren Abdulkadir Sönmez, görevini genç iş insanı Serdar Akın’a devretti

Eskişehir Mermerciler Derneği’nde 12 yıldır başkanlık görevini yürüten Abdulkadir Sönmez, görevini genç iş insanı Serdar Akın’a devretti. Sönmez, yaptığı açıklamada, “Bugün itibarıyla Dernek Başkanlığı görevimi genç kardeşimiz Serdar Akın’a devretmiş bulunmaktayım” dedi.

Başkanlık sürecinde en büyük hedeflerinin Eskişehir’e Mermerciler Sanayi Sitesi kazandırmak olduğunu belirten Sönmez, bu doğrultuda yeni başkana olan güvenini vurgulayarak, “İnşallah Serdar Başkanımızın gayretleri ve bizlerin desteğiyle şehrimize Mermerciler Sanayi Sitesi’ni kazandıracağız” ifadelerini kullandı.



Sönmez, sanayi sitesi projesi kapsamında yıllardır çeşitli zorluklarla mücadele ettiklerini belirterek, özellikle yerel yönetimlerden yeterli destek göremediklerini ifade etti. Seyitgazi’de başlatılan bir projenin, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından olumsuz karşılandığını, Odunpazarı Belediyesi’nin ise taleplerine duyarsız kaldığını söyledi. Emko Sanayi Sitesi içindeki bir arazinin kendilerine tahsis edilmesi yerine “Güvercin Köy” projesine dönüştürüldüğünü, ancak bu projenin de verimli olmadığının bugün anlaşıldığını belirtti.

Sönmez, Eskişehir’in hâlâ Mermerciler Sanayi Sitesi olmayan tek şehir olduğunu vurgulayarak, mermercilik sektörünün kent ekonomisine sağladığı katkının yeterince takdir edilmediğini dile getirdi.

Görevini devreden Sönmez, yeni başkan Serdar Akın’a güveninin tam olduğunu belirterek, sanayi sitesi projesi için mücadelenin süreceğini söyledi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi