Eskişehir istifalarla çalkalanıyor: CHP ve AK Parti o ilçede ne yapacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir istifalarla çalkalanıyor: CHP ve AK Parti o ilçede ne yapacak?
A
a

Eskişehir’in ilçesi Sarıcakaya'da sular durulmuyor. Hem CHP hem de AK Parti ilçe teşkilatlarında yaşanan istifalar, bölgede büyük bir yankı uyandırmaya devam ediyor. Art arda gelen istifalar ve ani değişimler, adeta yerel politikanın dengelerini de altüst etmiş durumda. Peki Sarıcakaya'da yaşanan bu çalkantılı sürecin detayları neler? Eskişehir’de AK Parti ve CHP Sarıcakaya’da

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de CHP Sarıcakaya İlçe Başkanı Sema Yavuz önderliğinde ilçe yönetiminin, Sarıcakaya Belediye Başkan adayının belirlenmesi sürecindeki memnuniyetsizlikleri nedeniyle topluca istifa ettiği açıklanmıştı. Yavuz, aday olarak belirlenen Safiye Kesgin'e yönelik tepkilerini şu sözlerle de dile getirmişlerdi: "Sarıcakaya ilçemize desteklenen adayı seçmedikleri için ilçe yönetimi olarak görevimizden istifa edeceğiz. CHP'nin burada seçimi kazanmaya gönlü yok. Safiye Kesgin Sarıcakaya ilçe merkezinde tanınan bir isim değil. CHP nasıl kazanamayız stratejisini izliyor. Biz yönetim olarak buna tepkiliyiz. Tepkimizi de görevden istifa ederek ortaya koyacağız."

SARICAKAYA’DA NASIL BİR YOL İZLENECEK?

Diğer yandan, AK Parti Sarıcakaya ilçe teşkilatından da bir dönem Sarıcakaya Belediye Başkanı olan Faruk Güler başta olmak üzere 80 kişi partiden istifa etti. Güler'in, kendisine söz verilmesine rağmen yeniden aday gösterilmemesi üzerine gerçekleştiği belirtilen istifalar, ilçe siyasetinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Sarıcakaya’daki oy oranı yüzde 65,26 iken, CHP yüzde 33,19 oy oranına sahipti. MHP ilçede yine aday çıkartmamıştı. Sarıcakaya seçmenin 2024 yerel seçiminde ne yapacağı da oldukça merak ediliyor. Yaşanan istifa kriziyle AK Parti nasıl bir yol izleyecek. İlerleyen günlerde her iki partiden de bir açıklama bekleniyor. 

2019 YEREL SEÇİMLERİNDE SARICAKAYA'DA PARTİLERİN ALDIĞI OY ORANLARI



 
Kaynak : Funda Morgül
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi