Eskişehir'in yanı başındaki saklı cennet: Yolculuk listenize ekleyin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in yanı başındaki saklı cennet: Yolculuk listenize ekleyin!
A
a

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Yenipazar ilçesinde bulunan ve nefes kesici güzelliğiyle büyüleyen Su Uçtu Şelalesi'nin Eskişehir Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu tarafından doğal sit alanı olarak tescillendiğini duyurdu. Peki Su Uçtu Şelalesi'ne nasıl gidilir, nerede? İşte Su Uçtu Şelalesi hakkında bilmeniz gerekenler...

Sütiş Eskişehir

Bilecik Valisi Şefik Aygöl Yenipazar’da bulunan Su Uçtu Şelalesi’nin doğal sit olarak tescillendiğini belirtti.

Eskişehir Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu Su Uçtu Şelalesi’ni doğal sit olarak tescilledi

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Yenipazar ilçesinde bulunan Su Uçtu Şelalesi’nin Eskişehir Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonunca doğal sit olarak tescil edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Yaptığı paylaşımda, "Bilecik Yenipazar Su Uçtu Şelalesi Eskişehir Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonunca Doğal Sit olarak tescil edilmiştir. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.



Su Uçtu Şelalesi Hakkında:

Su Uçtu Şelalesi, Bilecik'in Yenipazar ilçesinde bulunan ve yaklaşık 30 metre yüksekliğe sahip bir şelaledir. Yeşillikler arasında saklı bir cennet köşesini andıran şelale, muhteşem manzarası ve serin sularıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Doğal sit alanı olarak tescillenmesiyle birlikte Su Uçtu Şelalesi'nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gerekli çalışmalar yapılacak. Bölgede yapılacak düzenlemelerle şelalenin doğal güzelliği bozulmadan turizme kazandırılması hedefleniyor.

Su Uçtu Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Bilecik-İnhisar arası 56 km’dir. İnhisar ilçe merkezinden güneye, Çalkara istikametine giderken yol ayrımlarında sol tarafı takip edin. Yaklaşık 7,8 km sonra, aracınızı park edip yürümeye hazırlanabilirsiniz. Yoldan, sesini rahatlıkla duyabilmenize rağmen şelalenin kendisini görmeniz mümkün olmaz. Sündiken Dağları’nın yamaçlarında, 520 m rakımda bulunan şelale, yeşillikler arasında kendini gizlemiştir çünkü. Bu noktada, yolun sol tarafında bulunan patika sizi 300 m’lik dik bir yamaca çıkarır. Aşağı indiğinizde sizi, yaklaşık 8 m’den düşen şelalenin soğuk suları karşılar.

GPS kullananlar için 40° 00’41.50” kuzey, 30° 22’ 43.46” doğu.
 
Kaynak : İHA
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
nadir 14 Mart 2024 12:16

burası Bileciğe bağlı İnhisar ilçesi ve Eskişehire bağlı Çalkara köyü sınırrıda bir yerdir,Yenipazarla ilgisini bilemedim..

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi