Eskişehir'in şifalı suyu için önemli çağrı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in şifalı suyu için önemli çağrı!
A
a

Eskişehir İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Toptaş, Çardak Hamamı'nın termal su kaynaklarının boşa akıp heba olmasını eleştirerek, tesisin termal turizme kazandırılması gerektiği çağrısında bulundu. Toptaş, hamamın 1175 yılında Umur Bey tarafından inşa edildiğini ve sağlık açısından önemli olduğunu da belirtti

Sütiş Eskişehir

Eskişehir İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Toptaş, Çardak Hamamı'nın termal su kaynaklarının boşa akarak heba olmasını ve potansiyelinin kullanılmamasını eleştirdi. Hamamın 1175 yılında Umur Bey tarafından inşa edildiğini ve sıcaklığının 35⁰C olduğunu belirten Toptaş, suyun bikarbonatlı, kalsiyumlu, sodyumlu, bromürlü ve radyoaktif özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Bu özelliklerinin mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi rahatsızlıkları ile romatizma, eklem kireçlenmeleri, sinir-kas yorgunlukları ve cilt hastalıklarına şifa sağladığını da ekledi.

Toptaş, yıllardır belediye tarafından kısıtlı imkanlarla işletilen Çardak Hamamı'nın modern tesislerle donatılarak özel sektöre devredilmesi gerektiğini savundu. Böylece hamamın termal turizme kazandırılarak ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayabileceğini ve yeni iş imkanları yaratabileceğini belirtti. Sağlık turizminin önemli bir bileşeni olan termal bölgelerin yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçilere hitap ettiğini de vurgulayan Toptaş, Çardak Hamamı'nın bu potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak : BÜLTEN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
Sezin 9 Temmuz 2024 20:26

Eskişehirdeki iş adamları neden kütahya afyon gibi burada termal yatırım yapmıyorlar mihalgazi inönü kızılinler vs

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi