Eskişehir'in savunmadaki lider markası birinci oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in savunmadaki lider markası birinci oldu!
A
a

Eskişehir merkezli savunma sanayi ve havacılık lideri Alp Havacılık, bütünleşik kanatçıklı jet motor kompressor nikel disklerini üreterek maliyet ve verim avantajı elde etti ve bu başarısıyla hem gururlandırdı hem de birincilik ödülüne layık görüldü.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir merkezli savunma sanayi ve havacılık liderlerinden Alp Havacılık, bütünleşik kanatçıklı jet motor kompressor nikel disklerini maliyet ve verim avantajıyla üretmesiyle birincilik ödülü kazandı. Ödül, 27 Ocak 2024'te Gebze Kocaeli Bilişim Vadisi'nde düzenlenen törende, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş tarafından Alp Havacılık Mühendislik ve Tasarım Direktörü Atilla Kaya'ya takdim edildi.

"TS1400 Motoru Aksesuar Dişli Kutusu" projesi ilk 5'e girdi!

Alp Havacılık, ödül kapsamında Eskişehir Model Fabrika tarafından sağlanacak Öğren-Dönüş Programı hizmetinden de yararlanma hakkı kazandı. Ayrıca, "TS1400 Motoru Aksesuar Dişli Kutusu" projesi, 9. Verimlilik Proje Ödülleri 2023 "Ar-Ge Verimlilik Projeleri" kategorisinde değerlendirilerek ilk 5 proje içerisinde yer alarak teşekkür belgesi almaya hak kazandı. Bu proje, tasarım, üretim, montaj ve test süreçlerinin tamamının Alp Havacılık tarafından yönetildiği Gökbey Helikopteri motorunda kullanılan bir aksesuar dişli kutusunu içermektedir.
Kaynak : Bülten
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi