Eskişehir'in şatosunda çalgılarla tanıştılar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in şatosunda çalgılarla tanıştılar
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu’nun eğitim programlarından biri olan çocuk ve ebeveyn katılımlı “Şatoda Çalgılarla Tanışma” etkinliği yoğun bir ilgi ile gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Prof. Hale Basmacıoğlu’nun gönüllü danışman desteği ile düzenlenen etkinlikte bu kez enstrüman olarak “fagot” tanıtıldı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlilerinden Prof. Emre Hopa, fagotun bölümleri, sesi ve diğer özelliklerini izleyiciler ile etkileşimli olarak paylaştı. Çizgi film müziklerinden örneklerle eğlenceli ve bir o kadar da eğitici geçen söyleşinin ardından fagot üçlüsü Mine Kapanoğlu, Selin Güngör ve İrem Özkaya da Polonez, Polka ve Türk Marşı’nı çalarak izleyicilere doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşattı.
Etkinlik içeriklerine Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını dahil eden Masal Şatosu çocukları ve ebeveynlerini çevreye ve topluma duyarlı bireyler olarak küresel amaçlar hakkında düşünmeye ve bireysel sorumluluk almaya çağırıyor.
Şatoda Çalgılarla Tanışma etkinliği de evrensel ve ulusal müzikler ile enstrümanlara yönelik genel kültür kazanımı açısından BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 4. Maddesi olan “Nitelikli Eğitim” amacını kapsıyor.
Masal Şatosu’nun kazanım odaklı ve farklı temalardaki etkinlikleri her yaştan sanatseverle buluşmaya devam edecek.

 
Kaynak : ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜLTENİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi