Eskişehir'in o ilçesindeki ormandan muhteşem fotoğraflar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in o ilçesindeki ormandan muhteşem fotoğraflar
A
a

Eskişehir'de Mihalıççık ilçesine sadece 93 km uzaklıktaki Çatacık Ormanı, kışın sihirli bir örtü altına bürünüyor. Sarıçamların ihtişamıyla birlikte farklı ağaç türlerini barındıran bu doğal güzellik, soğuk mevsimde adeta bir masal diyarına dönüşüyor. Peki Çatacık Ormanı nerede, nasıl gidilir? Eskişehir'den Çatacık Ormanı'na gitmenin kolay yolu...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in merkeze 93 km uzaklıktaki Mihalıççık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çatacık Ormanı, kış mevsiminde güzel görüntü oluşturdu. Sarıçam zenginliğinin yanında bünyesinde birçok ağaç türünü barındıran orman, havadan görüntülendi.

Eskişehir'den ve Çatacık Ormanı'ndan nefes kesen doğa fotoğrafları için tıklayın.

ESKİŞEHİR ÇATACIK ORMANI

Sündiken Dağları’nın arasındaki bir yaylada, Mihalıççık-Eskişehir yolunda merkeze 93 km uzaklıkta yer alan Çatacık Ormanları’nda yeşilin her tonunu görebilirsiniz. Oksijen deposu olan burada geyik üretme çiftliği bulunuyor. Geyikleri görebilir, hatta görüntüleyebilirsiniz. Çatacık Ormanları, sarıçam zenginliğinin yanında birçok ağaç ve yabançiçeği türünü barındırıyor. 

ESKİŞEHİR'DE ÇATACIK ORMANINA NASIL GİDİLİR?


 

Eskişehir Ormanları içerisinde önemli bir yere sahip olan ve güzelliği ile öne çıkan Çatacık Ormanları bölgesi, Sündiken Dağları arasında yer almakla beraber Mihalıççık-Eskişehir yolunda merkeze 93 km uzaklıkta kalır. “Çatacık Ormanları nasıl gidilir?” araştırmasına girdiyseniz; orman içi dinlenme yerlerine özel aracınızla rahat bir şekilde gidebileceğinizi söyleyebiliriz. Dinlenme yerlerinden orman içi işaretleri takip ederek geyiklerin bulunduğu alanı veya diğer alanları da görebilirsiniz. 

ESKİŞEHİR'DE YER ALAN DİĞER ORMANLIK ALANLAR VE PİKNİK ALANLARI

Eskişehir'in doğal güzellikleriyle öne çıkan piknik alanları, şehir merkezine yakınlığı ve çeşitli aktivite seçenekleriyle doğaseverleri cezbetmeye devam ediyor. Şehirden sadece birkaç kilometre uzaklıkta yer alan Fidanlık Orman İçi Dinlenme Yeri, misafirlerine geniş bir alan, çocuk oyun bahçeleri, büfe ve piknik imkanları sunuyor. Bademlik ise, odunpazarı semtinde konumlanan ve badem ağaçlarıyla ünlü bir piknik alanı olarak öne çıkıyor.

Musaözü Barajı, doğal güzellikleri ve olta balıkçılığına elverişli göletiyle günübirlik dinlenme alanı olarak hizmet verirken, Şelale (Kalabak) Orman İçi Dinlenme Yeri, şelalesi ve zengin bitki örtüsüyle göz kamaştırıyor. Karataş Orman İçi Dinlenme Yeri, Eskişehir-Sarıcakaya yolu üzerinde yer alarak, meşe ağaçlarıyla çevrili doğal bir piknik mekanı sunuyor.

Çatacık Orman İçi Dinlenme Yeri, sarıçam ormanı ve Geyik üretme istasyonundaki geyikleriyle ilgi çekici bir atmosfere sahip. Hasırca, Porsuk Barajı yakınlarında gençlik kampına ev sahipliği yaparken, Kalabak Başı, Türken Dağı eteklerinde temiz havası ve içme sularıyla tercih edilen bir diğer piknik alanı.

Şoförler Çeşmesi, Eskişehir merkezine yakın konumu ve kaliteli içme suyuyla dikkat çekerken, Regülatör ise Eskişehir-Kütahya karayolu üzerindeki en popüler piknik alanlarından biridir. Bu doğal cennetler, Eskişehirli vatandaşların doğayla iç içe keyifli anlar geçirmelerine olanak tanıyor.

 

 

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi