Türkiye İstatistik Kurumu'nun paylaştığı verilere göre Eskişehir'de Ağustos 2024 itibarıyla şehirde ihracat, yüzde 5,0 oranında artış gösterirken, ithalat ise yüzde 10,6’lık bir yükseliş kaydetti.
TÜİK ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan 'Dış Ticaret İstatistikleri, Ağustos 2024' raporuna göre, yurt genelinde ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 artarak 22 milyar 48 milyon dolara ulaşırken, ithalat yüzde 10,7 oranında azalarak 27 milyar 40 milyon dolara geriledi.
Eskişehir’in dış ticaret verileri, şehrin ekonomik potansiyelinin artışını gösterirken, bu pozitif gelişmeler yerel sanayi ve ticaretin dinamizmini de yansıtıyor. Bu artışlar, bölgedeki işletmelerin uluslararası pazarda daha rekabetçi hale geldiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Vadiye el attık!
Kaan Özcan
Bir nesil alarm veriyor!
Tarkan Demir
“İyi ki kentsel dönüşüm yaptık” diyebilelim!
Seval Erci
Ünlüce Balmumu Müzesi iddialarına yanıt verdi
Kerem Akyıl
Eskişehir sokaklarında gördüğümüz en acı manzara!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy