Eskişehirli kardiyolog Prof. Dr. Bülent Görenek, Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin yeni uzlaşı raporuna başkanlık yaptı. Raporda, ani gelişen kalp yetmezliğinde kalbin karıncıklarından kaynaklanan ritim bozukluklarının tehlikeleri ele alındı. Bu çarpıntıların zamanında tanınması ve doğru tedavi yöntemlerinin uygulanması, hastaların hayatta kalabilmesi için kritik önem taşıyor.
Avrupa Kardiyoloji Derneği, ani kalp yetersizliği gelişen hastalar için en uygun tanı ve tedavi yaklaşımlarını belirlemek amacıyla bir uzlaşı raporu hazırlamaya karar verdi. Yaklaşık iki yıl süren çalışmalar sonucunda Türkiye'den Prof. Dr. Bülent Görenek başkanlık görevine getirilirken, Doç. Dr. Gurbet Özge Mert de raporun yazım komitesinde yer aldı.
Bilimsel rapor, Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin en saygın dergilerinden birinde yayımlandı ve aynı zamanda iki başka bilimsel dergide de yayımlanması planlanıyor. Bu rapor, kalp yetersizliği ve ritim bozukluklarıyla mücadele eden hekimler için önemli bir kaynak oluşturacak. Prof. Dr. Görenek’in liderliğindeki bu çalışmanın, dünya çapında kardiyoloji alanına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Böyle giderse istemese de Ahmet Ataç’ı aday yapacaklar!
Tarkan Demir
Aziz Yıldırım ve Halil Ünal
Kerem Akyıl
Ormanlar ve yangınlar!
Kaan Özcan
Turizm için ortak mücadele şart
Seval Erci
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
