Eskişehir'in en önemli eksiği için özel çağrı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in en önemli eksiği için özel çağrı!
A
a

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Sekreteri Bülent Arslankaya, yaya geçitlerindeki trafik lambalarında sesli uyarı sistemi bulunmaması nedeniyle gelen şikayetleri dile getirdi. Arslankaya, görme engellilerin toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda katılımını sağlamak için yaya geçitlerine sesli uyarı sistemlerinin konulması gerektiğini belirtti.

Sütiş Eskişehir
Yaya geçitlerindeki trafik lambalarında sesli uyarı sisteminin bulunmamasından dolayı gelen şikayetleri anlatan Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Sekreteri Bülent Arslankaya "Görme engellilerin toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması için yaya geçitlerine sesli uyarı sistemleri konulmalıdır” dedi.

"Şimdi seçilenlerin talepleri dinleme ve vaatlerini yerine getirme vakti"

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Sekreteri Bülent Arslankayabir basın açıklamasında bulundu. Görme engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması için yerel yönetimlerin gerekli hizmetleri yapmalarını talep eden Arslankaya, “Yerel seçimler tamamlandı seçmenler seçimlerini yaptı. Şimdi seçilenlerin talepleri dinleme ve vaatlerini yerine getirme vakti. Engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin ederek ve doğuştan sahip oldukları onura saygıyı güçlendirerek, toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması ve engelliliği önleyici tedbirlerin alınmasıyla sıkı sıkıyla bağlantılıdır.Görme engellilerin trafik lambası bulunan yaya geçitlerini güvenli bir şekilde kullanabilmesi için sesli uyarı sistemi hayati öneme haizdir.Trafik lambası bulunan yaya geçitlerine sesli uyarı konulsun. Yaya geçitlerinde yayalara yeşil yandığında yapılacak ‘sayın yayalar yeşil yandı, kontrollügeçiniz’ uyarısıyla görme engelli bireyler yaya geçitlerini güvenli bir şekilde kullanabileceklerdir.Görme engellilerin toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması için yaya geçitlerindeki trafik lambalarına yayalar için sesli uyarı konulmalıdır.Doğuştan sahip olunan onura saygıyı güçlendirmek ve engelliliği önleyici tedbirleri almakyerel yönetimlerin asıl görevleridir” ifadelerini kullandı.
 
 
Kaynak : MUHABİR - TUĞÇE KAŞ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Ahmet Solak 19 Nisan 2024 13:55

Ne vaatlerin den bahisediyorsun Dün dündür felsefesini unutma

0 0 Cevap Yaz
Levent TANERİ 19 Nisan 2024 10:10

ESKIŞEHIR GUZEL MEMLEKETIM .aşırılıklar var patlak ve kastı sesli egzoz sesleri otomobillerin caminın çok siyah film tabakayla kaplanması afrika ulkelerinde bile olmayan görüntüler bunun TURKIYEde bir kanunla belirtilmesi nedir bu patavatsızlık iki üç çapulcunun yaptigi bu islerin azpt i rapt a bağlanması trafik bolge bu konuda fazlasiyla müsamakâr neden karanlik işler karanlik arabalar korkutucu bırakın bu isleri mafya ülkesi mı ESKİŞEHIR

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi