Eskişehir'in elektrik alt yapısı güçlenecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in elektrik alt yapısı güçlenecek
A
a

OEDAŞ, Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 5 şehirde elektrik altyapısını yenilemek için 2025 yılında 4,8 milyar TL’lik yatırım yapacak; çalışmalarla hem enerji kalitesi artacak hem de yaklaşık 900 kişiye istihdam sağlanacak.

Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ), Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ı kapsayan hizmet bölgesinde 2025 yılı için toplam 4 milyar 800 milyon TL’lik yeni yatırım programını duyurdu. Şirket, bu yatırımla bölge genelinde 670 kilometre enerji nakil hattı, 865 kilometre yer altı şebekesi kuracak ve 262 adet yeni trafo tesisi gerçekleştirecek. Bu kapsamlı dönüşüm süreciyle yaklaşık 900 kişilik dolaylı istihdam da sağlanacak.

Hedef: Daha verimli ve güvenli enerji altyapısı

Yatırımlar hakkında bilgi veren OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Şehir merkezlerinden kırsala kadar geniş kapsamlı bir altyapı çalışmasına başladık. Amacımız, enerji kalitesini ve verimliliğini artırmak. Yeni hatlar, trafo merkezleri ve aydınlatmalarla enerji akışını daha sürdürülebilir ve güvenli hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Geleceğe hazır, teknoloji uyumlu sistemler kuruluyor

Celepci, yapılan altyapı yatırımlarının sadece bugünün ihtiyaçlarını değil, geleceğin enerji beklentilerini de karşılayacak şekilde tasarlandığını belirterek, "Yenilenebilir enerji kaynaklarına entegre olabilen, hızlı müdahale kapasitesine sahip bir dağıtım ağı kuruyoruz" dedi.

Planlı kesintilerle modernizasyon hız kazanacak

Altyapı çalışmalarının sürece yayılacağını ve belirli noktalarda planlı kesintiler yapılacağını söyleyen Celepci, "Bu süreçte halkımızın gösterdiği sabır ve destek çok değerli. Daha çağdaş, güvenli ve konforlu bir enerji altyapısını hep birlikte inşa edeceğiz" sözleriyle kamuoyu desteğine teşekkür etti.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi