Eskişehir'in bu çilesi bitmiyor: "Acil çözüm lazım!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in bu çilesi bitmiyor: "Acil çözüm lazım!"
A
a

Eskişehir'in en gözde caddesi Hamamyolu ve birçok sokak, sürücülerin sorumsuz bir şekilde park etmeleri nedeniyle adeta otoparka dönüştü. Vatandaşlar bu soruna acil çözüm bekliyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in en meşhur gezinti alanında otopark sorunu vatandaşı isyan ettiriyor. Cadde esnafı da bırakılan ve uzun süre alınmayan araç parklara tepki gösterdi. Özellikle hafta sonu Hamamyolu başta olmak üzere birçok cadde ve sokakta aynı çile yaşanıyor. Bu sorumsuzluk bir türlü son bulmuyor. Araç sayısının her geçen gün arttığı Eskişehir’de yaşanan park çilesi hem vatandaşı hem de esnafı çileden çıkartıyor. Kaldırımlara yasak olduğu halde gelişi güzel bırakılan araç sürücüleri, özellikle engelli vatandaşların, bebek arabası ile dolaşanların sağlıklı halde gelip geçmelerine büyük bir engel çıkartıyor. Kentin birçok yeri hem iki tekerlekli hem de otomobillerin rastgele işgaline döndü. Ara sokakların yanı sıra gezinti alanlarının da artık araç parklarından geçilmediğine dikkat çeken çarşı esnafı “Artık sokakları bırakın gezinti alanlarında bile rahat ve güvenli bir şekilde yürüyemez hale getirildik. Çocukları ile gezmeye çıkanlar ya da alış veriş ihtiyacını gidermek için çarşıya gelenler bebek arabalılar bu bırakılan araçlar yüzünden yollardan geçemiyor. Bu tür parklara karşı acil bir şekilde görevli makamların bir düzenleme getirmesi gerekiyor. Kaldırımlar sanki yayalardan başka herkesin yeri haline gelmiş durumda... Bırakılan otomobiller, lokanta ve kafelerin çıkarttığı eşyalar ayrı bir sorun oldu. Eskişehir’in kanayan yarası haline gelen bu soruna acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Polisin ve zabıtanın işgalliye ye karşı ceza yetkisi bulunuyor. Bu yetkilerini kullandıkları sürece yaşanan sorun biraz olsunda giderilebilir” şeklinde açıklamada bulundular.



 
Kaynak : MUHABİR- TUĞÇE KAŞ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
Esesli 10 Temmuz 2024 08:01

Zabıtalar pazarcı ile esnafla ele ense oynuyor eş dost muhabbetleri yapıyor görevini yapmıyor market denetimi zaten yok şehir başıboş kaldi

0 0 Cevap Yaz
Ahmet 9 Temmuz 2024 23:29

Kaldırımlar sokaklar ve caddeler işgal altında. Bu duruma dur diyecek bir yetkili yok mu. Bisiklet ve motorlu kuryeler hamamyolu asarcıklı sıcaksular ikieylül doktorlar ve adalar caddesinde öğleden sonra bu araçlar kapalı olmalı. Gerekli cezalar verilmeli.

0 0 Cevap Yaz
Esk 26 9 Temmuz 2024 22:00

Belediye işini yapsın 25 yıldır naptilar koca hiç ama caddeleri otoparka çevirdi belediye para basıyor

0 0 Cevap Yaz
Ahmet 9 Temmuz 2024 17:48

Eskişehir sahipsiz. Sokak cadde ve kaldırımlar işgal altında. Bir an evvel çözümlenmeli. Akülü bisiklet ve kuryelerin ana cadde ve vatandaşın kalabalık olduğu yerlere girmesi yasaklanmalı. Ara sokaklarda park etmeli. Gerekli cezalar uygulanmalı. Büyükşehir yakışmıyor.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi