Eskişehir'in 3 büyük ismi Voltran'ı oluşturdu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in 3 büyük ismi Voltran'ı oluşturdu!
A
a

CHP Belediye Başkan Adayları Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç, ES TV ve Kanal 26 ortak yayınında Eskişehirlilerle buluştu. Başkanlar yerel seçim sürecini, hayata geçirecekleri projelerini ve saha çalışmalarını anlattı.

Sütiş Eskişehir
ES TV ve Kanal 26 ortak yayınıyla Eskişehirlilerin karşısına çıkan CHP Belediye Başkan Adayları Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç, Gazeteciler Tarkan Demir, Murat Taşkın ve Muharrem Esen’in sorularını yanıtladı.

İKTİDAR İNANDIRICILIĞINI YİTİRDİ

Seçimin odağında ekonomik kriz ve yoksulluk olduğunu belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bunun müsebbibi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. En son 28 Mayıs’ta bir seçim oldu. Seçimden önce Erdoğan dedi ki; ‘oy verirseniz ben bütün sorunları çözeceğim, Türkiye’yi uçuracağım. Ay’a 4 şeritli yol yapacağız’ gibi.  Dikkatinizi çeksin. Mehmet Şimşek’i ikna etmeyi büyük bir başarı olarak gösterdi. Ama çözülmedi. O tarihte 18 lira olan dolar şimdi 33 lira. O tarihte 19 lira olan mazot şu anda 48 lira. Her şeyin fiyatı arttı. Bu derin yoksulluğu daha da derinleştirdi. Şu anda emekli ve asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor. Çalışanlarımızın yüzde 60’ı asgari ücret alıyor. Emeklilerimiz 10 bin lira alıyor. Yoksulluk her gün büyüyor. Recep Tayyip Erdoğan diyor ki ben emekliye ikramiye dahi ödeyemeyeceğim. Ama bakıyoruz Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ayda şu kadar ekmek, şu kadar su diyor. Bunu da utanmadan diyor. Biz bunu söyleyemeyiz. Biz ayakları yere basan, ödenebilecek yapılabilecekişleri taahhüt ediyoruz. Bunlar popülist bir politikayla insanları kandırmaya yönelik tartışmalar. İnsanlar gerçekten aç ve muhtaç. Siz onu söyleyerek oy alacağınızı zannediyorsunuz. Bu vaatler kısmen karşılık buluyor olabilir. Çünkü insanlar bir biçimde inanmak için yer arıyor. Ama artık 22 yıldır aynı vaatler yapılageldiği için Adalet ve Kalkınma Partisi inandırıcılığını yitirmiştir” dedi.

RAKİP TANIMIYORUM

“Merak etme sen” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Böyle koşullarda yerel yöneticilik yapmak gerçekten kolay değil. Çünkü Cumhurbaşkanı çıkıyor ‘oy vermeyene doğal gaz yok’ diyor. ‘Merkezi hükümetle yerel hükümet bir olmazsa o il bir şeyden nasiplenemez’ diyorlar. Bunları bir tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Bunlar hoş değil. Biz yaklaşık 24 yıldır iktidardayız. AKP hükümeti de Türkiye’de 22 yıldır iktidarda. Onların ve bizim yaptıklarımızı düşünürseniz açık ve net bir yanıttır. AKP’li belediyelerin vatandaşları Eskişehir’i ziyarete geliyor. Her şeye rağmen vatandaşlar bundan sonra neler olacak diye düşünüyor olabilir. Biz bu güveni verdiğimize göre bundan sonraki 5 yılda yine vereceğiz. Eskişehir halkı çok deneyimli seçmendir. Kolay olay toz yutmaz. Bizim aramıza yabancı birini sokmaz. Kararını vermiş Eskişehir çok net. Biz sahadayız, binlerce insanla tokalaşıyoruz. Bizim ziyaretlerimiz samimi. Onların bu özgüveni zaten bizi çok rahatlatıyor. Bugüne kadar yapmadığımız bir şeyle bizi yorumlayamazlar, mahcup olurlar. Biz yarışı kendi aramızda yapıyoruz. Ben rakip falan tanımıyorum. Onun için de merak etme bizler varız diyoruz. Onlar ülkeyi ne hale getirdi, biz Eskişehir’i ne hale getirdik. Bizim çabamız Eskişehir’i yükseltti. Eskiden biz Bursa’ya giderdik, şimdi Bursalılar buraya geliyor” ifadelerini kullandı.

SEÇİMİN SONUCU BELLİ

3 başkan adayının ittifak halinde seçim çalışması yürüttüğünün altını çizen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlcüe, “Biz aslında ilk seçim kampanyamız başladığında 3 başkanın yarattığı müthiş bir vizyon ve aura var. ‘Düne güven, yarına inan’ sloganıyla yola çıktık. Eskişehir hem geçmişine sahip çıkıp hem geleceğine inanacaksa eğer o Eskişehir ruhunu tekrar hatırlatmak istedik. Seçim süreci sert bir süreçmiş. Zaman zaman şaşırdığım sertlikler oldu. Eskişehir farklı bir şehir. Eskişehirliyim diyen kişiler hep bir yerlerden gelip bu şehre yerleşmiş. Eskişehir bu kadar çok halkın bir arada yaşamasına rağmen hiç iç karışıklık bilmeyiz. Biraz da onu hatırlatmak istedik. Seçimler gelir, geçer, yaşanır. 3’ümüzün devam edeceği artık belli, seçimin sonucu belli. Biz Eskişehir olalım dedik. Eskişehir 25 yıl önce 99’da biraz köhneleşmişti. Alt yapısı, parkları, yeşil alanları hep sıkıntıydı. Başkanlarımızın seçilmesiyle şehir bir yol ayrımına girmiş oldu. Dönüşüm yaşandı. Yılmaz Hoca’nın önderliğinde bu şehirde başlattığı dönüşüme sahip çıkıyoruz, bayrağı daha ileriye taşıyacak kadroyla karşınızdayız diyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞARISIZLIĞI TESCİLLİYORLAR

Başkan Kurt, iktidarın sorumluluklarını belediyeye yükleyerek işin içinden çıkmaya çalıştığını belirterek, “Özellikle 6 Şubat depreminden sonra kentsel dönüşümün tüm sorumluluğunu sanki belediye başkanlarına ya da sadece Hatay Belediye Başkanına yükleyip kurtulmaya çalışıyor. Oysa bunlar merkezi hükümetin kararlarıyla, kanunlarla, koyduğu yönetmeliklerle yapılan işlerdi. Ama Recep Tayyip Erdoğan hiç sorumlu değil, belediye başkanları sorumlu. O hava böyle devam ettiği için, emekliler bu yükselen hayat pahalılığından şikayet edince belediye başkan adayları ‘biz çözeriz’ demeye başladı. Hiçbir belediye başkanı paranın satın alma gücünü artıramaz. Ekmeğin fiyatını düşüremez. Çünkü onun girdilerini belirleyen Ankara. Ne yazık ki, politikada ustaca bir manevrayla Tayyip Erdoğan bir kenara çekiliyor fatura Atatürk’e, İsmet Paşa’ya kalıyor. Alışkanlık devam ederken şimdi iş tersine dönmeye başladı. Nebi Hatipoğlu diyor ki ‘ 3 bin lira vereceğim.’ Maliye Bakanı ‘veremezsin’ diyor, Tayyip Erdoğan ‘veremezsin’ diyor, bu ‘vereceğim’ diyor. O zaman doğruyu söylemiyor. Popülizm yapıyor, oy almak için her türlü taklayı atıyor. Şimdi sorun burada. Yapacağım dediklerine bakarsanız, İstanbul’u da Bursa’yı da karşılaştırdığınız zaman hepsi hükümetin başarısızlığını tescil ediyor. Hayatı pahalılaştıran hükümet, ucuzlatacak olan belediye başkanı. Böyle bir ihtimal yok. Bunu da insanların gözünün önüne koymak biz politikacıların işi. O nedenle emekliler gündemde. Ama Eskişehir’de şu anda mevcut emekli sayısı 226 bin. 226 bin yoksul var. 226 bin aç insan var ya da açlık sınırı altında gelir elde eden insan var. Belediye Başkanı Adayı dalga geçer gibi ‘size 3’er bin lira, 750’şer lira et parası vereceğim. Bu da hükümetin vatandaşı ne hale getirdiğinin kanıtıdır. Bizim bir şey anlatmamıza gerek kalmadan kanıtıdır. Ama biz emeklilere halk ekmek, halk market,  toplumsal destek gibi yapabileceğimiz işi yaparak çözüm üretmeye çalışıyoruz. O nedenle emekliler bu seçimin bence 1 numaralı gündemidir. Herkes bu konuda bir şeyler söyler ama iktidar partisinin adayları söylediği zaman da Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısızlığının tescilidir. Ben sanıyorum seçimden sonra bunları söyleyenlerin hepsini partiden atar” dedi.

BELEDİYENİN BÜTÇESİNDEN HABERLERİ YOK

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun vaatlerinin belediye bütçesine uyumlu olmadığını söyleyen Ünlüce, “Bu vaatleri duyunca şöyle bir hesap yaptım. Belediye bütçesini hiç bilmiyorlar. İnsan bir açar bakar. Partinde daha önce büyükşehir belediyesinin bütçesine hakim olanlar var. Onlara sorsalar söylerler. Bu seneki belediyenin bütçesi 8 milyar küsur. Onun sadece emekliye vereceği bütçe 10 milyarı geçiyor. Sadece emekliyi bile karşılayamıyorsun. Sen ne yapacaksın” ifadelerini kullandı.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYORLAR

Yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini buna rağmen yorulmadıklarını belirten Ataç, “Enerjiyi vatandaş veriyor. Gittiğimiz yerlerde güler yüzle tokalaşarak, kucaklaşarak bir kampanya sürüyor. Eskişehir’de çok sıcak bir seçim havası var. Bizim moralimize moral, gücümüze güç katıyorlar. Onun için de gidemediğimiz yerlere gidelim diye gayret içinde oluyoruz. Gittiğimiz yerlerde de sevgiyle, saygıyla karşılanıyoruz. Bu seçimde herkes gelmenizi bekliyor. Gittiğinizde de teşekkür ediyorlar. Siyaset falan da konuşulmuyor. Hoş sohbetler, aile sohbetleri oluyor. O da ertesi sabah uyandığında ‘bugün nereye gideyim’ diye başlıyorsun. Eskişehir’de gerçekten çok güzel bir hava var” dedi.

SAHADAKİ COŞKU İYİ GELDİ

Adaylığı açıklandığı günden itibaren sahadaki coşkunun kendisine iyi geldiğini söyleyen Ünlüce, “Sahadaki coşku ve heyecan bana çok iyi geldi. Benim ilk seçim tecrübem. Esnafı gezerken, pazara gittiğimizde, özellikle ben açık havada enerjimin daha yüksek olduğunu hissediyorum. Pazarda gezmek, sokakta gezmek, bankta oturanlarla sohbet etmek, esnafla görüşmek enerjimi çok yükseltti. 10 Ocak’ta başladı bizim süreç. 2 buçuk aydan fazla. Benim için çok önemli bir deneyim oldu bu seçim süreci. Daha önce farkında olmadığım pek çok şeyi fark ettim” şeklinde konuştu.

KARŞILIKLI SEVGİ VE İNANÇ VAR

Başkan Kurt, sahadaki çalışmalarda karşılıklı sevgi ve inanç oluştuğunu gördüklerinin altını çizerek, “Karşılıklı bir sevgi ve inanç oluşmuş. Eskişehir halkı doğruyu, nasıl davranacağını, bizi nasıl motive edeceğini biliyor. Biz gittiğimiz yerde onlar bizi coşturuyor. Biz biraz gevşemeye kalksak bile ‘durmayın’ diye ciddi bir enerji veriyorlar. O enerji de birleşince büyük bir sinerji oluşuyor. Biz daha 1-2 ay çalışabiliriz. Hiç sorun değil” ifadelerini kullandı.

GÖSTERMELİK TEMEL ATMALARA ALIŞTIK

Emek Mahallesi’ne yapılması planlanan lise ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kurt,  “Biz onu çok uzun süredir dillendiriyoruz. Emek gibi 60 bin nüfusu olan bir yerde lisenin olmaması.. Emek’teki kadınlarımız bize diyor ki, benim çocuğum çarşıdaki liseye gidiyor, 2 – 3 otobüs değiştiriyor ya da servisle gitmek zorunda kalıyor. Bugün sordum, servis ücreti bin 600 lira. Eğer bu çocuklar liseye gitmesin deniyorsa böyle sağlanır bu iş. 71 Evler’de de lise yok bunu da vurgulayayım. İhale yapılmış, tabela çaktılar. Ben arkadaşlara incelettirdim. 5 bin küsur metrekarelik bir alan ama daha bin metrekarelik bölümünün tapusu alınmamış. Kamulaştırılacak ya da satın alınacak, ondan sonra bu inşaat başlayabilir. Bu daha bu işin olmayacağı anlamına geliyor. Erenköy’deki, Karapınar’daki okullar gibi onlarca sene sürebilir bu inşaat. Bu sadece seçim döneminde arkadaşların alıştığı gibi göstermelik temel atmalar, göstermelik tabela çakmalardır. İhale ile ilgili yasal durumunu bilmiyorum. Emek Mahallesi’nde lise yok, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ilkokul yok. İnşallah bir gün onun da yaparlar” diye konuştu.

KADIN ÇALIŞMALARINDA ÖNCÜYÜZ

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun kadın çalışmalarına yönelik eleştirilerine yanıt veren Ünlüce, “Aklı başındaki hiç kimse bana ‘kadınlarla ilgili çalışma yapmadın’ diyemez. Eskişehir Barosu’na kaydolup avukatlık yapmaya başladığım ilk günden itibaren kadınlarla, çocuklarla, çevre davalarıyla, insan hakları ile ilgili pek çok çalışmam oldu. Bunu zaten görevim diye kabul ettim. Biz cumhuriyetin imkanlarıyla okumuş çocuklarız hepimiz ve bu imkanlarla da bize görevin yanı sıra, hepimizin gönüllü çalışmaları da oldu. Özellikle benim bu çalışmalarım içinde kadın hep biraz daha ön plandaydı diğerlerine göre. Eskişehir Barosu’nda Kadın Hakları Komisyonu’nun başkanlığını yaptım. Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonları’nın İç Anadolu Bölge Temsilciliği’ni yaptım. Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi kurulurken projesini hazırlayan kişilerden birisiyim. 3-4 kişi çalışmıştık o proje üzerinde. Eskişehir’de örnek bir danışma merkezi kuruldu. Çok uzun yıllar o danışma merkezinde de gönüllü avukat çalıştım. Kadın sığınma evinde kalanlara gittik, destek olduk. Hukuki destek verdik. Bir dönem Eskişehir’de sadece şiddete uğrayan değil aynı zamanda ekonomik olarak da güçlenmek isteyen kadınlarla ilgili pek çok çalışma yaptık. Bana böyle bir şey denmesi, Eskişehir’de biraz sivil toplum çalışmalarından haberdar olan birisinin diyeceği bir şey değil.Sığınma Evi ile ilgili bir eleştiri duydum. Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerimiz açmıştı. Bizim Aile Sosyal Politikalarında var. Sayı yeterliydi o nedenle açmadık. Son zamanlarda sayı ile ilgili il müdürlüğü ile görüşüyoruz, bir tane açmak istiyoruz zaten projelerimizde de bahsettik. Bazen şiddete uğrayanı o şehirde değil de başka şehirlerde konaklatmak istiyorsunuz, başka sığınma evlerine yönlendiriyorsunuz. Bunun düzenini her zaman İl Müdürlüğü yapıyor zaten. Ama biz önümüzdeki dönemde sığınma evini açacağız Eskişehir’de. Kadınlarla ilgili çalışmalar hiç bitmeden devam edecek. Bu eleştirilere herkes gülüyordur Eskişehir’de” dedi.

SIRA DIŞI PROJELER YAPIYORUZ

Tepebaşı Belediyesi olarak sıra dışı ve dünyaya örnek projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Ataç, “Yerel yöneticilik son dönemlerde çok farklı bir noktaya geldi. Devletin veya hükümetin yapmadığı şeyleri belediyeler sahipleniyorlar.  Tepebaşı Belediyesi olarak sıradan bir iş yapmayı çok sevmiyoruz. Yurt dışı seyahatinde, bir kitapta, bir ipucu yakaladığımızda o ipucu üzerinden giderek yeni ve farklı şeyler açmak istiyoruz. Mesela Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi. Mesleğim olması itibariyle şehir çok önemli bir sağlık yapısı kazandı. Bugüne kadar 74 bin çocuğumuz gelmiş. Diş tedavileri bugün gerçekten çok pahalı çünkü bütün malzemeler ithaldir. Bir anne-baba ucuz ekmek için, 2 lira için o kuyrukta saatlerce bekleyen bir insan çocuğunun dişinin tedavisini nasıl yaptırabilir? Bize geri dönüşleri çok farklı oluyor. Gerçekten de çok mutlu oluyoruz. Yaşam Köyü de öyle. Dünyada pek örneği de yok çünkü içinde pekçok bileşeni var. Türkiye’nin tek akıllı şehri olan bir yeriz. Çocuk Senfoni Orkestrası da öyle. Eskişehir farklı bir yer. Diğer yerlerde koliler bağışlanırken Eskişehir’de enstrümanlar bağışlandı. Türkiye’nin birçok ilinde, Fazıl Say gibi birçok ünlüyle konser verdiler. Çocukların orada dayanışması ve sosyalleşmesi de çok önemli. 4 bin 500 civarında çocuk gelmiş, hiçbir yetenek sınavı yapılmadı. Bunlar örnek alınacak konular. Altın Ataklar projesi yaptık, dünyada 3 tane var. Yaklaşık 50 tane milli formaya ter dökmüş, 20’ye yakın Eskişehirspor’un efsane futbolcularının izi var. Bunlar şehre renk katıyor” şeklinde konuştu.

BİZİM KARARLILIĞIMIZ ONLARI DAĞITTI

CHP’deki Genel Kurul sonrasındaki rüzgarın sandıklara olumlu yansıyacağını vurgulayan Başkan Kurt, “CHP ve CHP üyeleri sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiler ve kimse farklı bir beklenti içine girmedi. Kazanmak istiyoruz, iktidar olmak istiyoruz. 8 ay önce bir seçim olmuş ve kaybetmişiz. İkinci bir kayba tahammülümüz yok. Kendi kendimize çeki düzen verdik. Bütün arkadaşlarımız sorumluluk bilinciyle hareket etti. Bazı yerlerde ufak tefek olumsuzluklar oldu ama şu andaki tabloya hiçbir etkisi olmadı. İstanbul’daki istifalar İstanbul’a zarar vermedi. Başka yerlerde de olmuşsa bile olmadı. Çünkü biz bu seçimi mutlaka kazanmalıyız. Geçmiş seçimden daha çok belediye çıkaracağız, geçmiş seçimden daha yüksek oy alacağız. Ondan sonra politika yapma biçimimizi de değiştireceğiz. Biz klasikleşmiş kavgalı, gürültülü işi bir kenara bıraktık. Bütün arkadaşlarımız mahallede, köyde, ilçede, belde. Herkes çalışıyor. O neden bu sinerji oluştu. Ben bunu CHP’nin değişim rüzgarının devam ettiği kanaatindeyim ve bu hızlı bir şekilde yükselecek. Eskişehir’de kırsalda mevcut 4 tane belediye başkanımız var. Bu 4 ilçeyi de kazanacağız, öyle görünüyor. Başkanlarımızın başarılı çalışmaları orada sonuç alacağımızı gösteriyor. Ben ona 4 tanenin daha ekleneceğini hissediyorum. Ciddi bir şekilde çalışan arkadaşlarımız var. Hissediyoruz çünkü tablo ortada. Adalet ve Kalkınma Partisi dağınık şimdi. Cumhur İttifakı dağınık. Günyüzü’nde başka, Alpu’da başka hava. Sarıcakaya’da başka bir dünya var, Mihalgazi’de başka bir dünya var. Onlar kendi içerinde bütünlüğü sağlayamadı çünkü 4- 5 parti var. Günyüzü’nde ittifak, Alpu’da değil. Sarıcakaya’da başka bir olumsuzluk var. Dolayısıyla bizdeki düzgün duruşun karşı tarafı dağıttığı kanaatindeyim. 4 kesin gibi, bir de Mihalıççık var, 5 olur. Büyükşehir meclisinde tabii şu andaki pozisyona göre zaten çoğunluğumuz var ama 4 tane daha eklendiği zaman 30’un üstünde meclis üyesi çıkartırız” ifadelerini kullandı.

HERKESTEN OY ALACAĞIZ

Sadece kadınlardan değil, Eskişehirli seçmenlerin tamamından büyük bir teveccüh gördüğünü belirten Ayşe Ünlüce,  “Ben ilk çıktığımda şöyle bir ön yargı vardı; ‘kadınlar sana oy verir’ gibi. İlk defa Eskişehir’de bir kadın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. İnşallah da başkan olacak çok yakında fakat ben sahada onu çok hissetmedim. Kadınların zaten çok büyük bir teveccühü var, çok sahip çıkıyorlar ama gençlerde de heyecan var. Bugün Kazım Başkanımızla gençlerle buluştuk. Bize pankartlar hazırlamışlar. O kadar heyecanlılar ki. Sosyal medyaya bakıyorlar, bizi takip ediyorlar. Onların o heyecanını görmek bizi çok mutlu etti. Emeklilerde bir coşkudan ziyade öfke görüyorum. Çok kişiden duydum. Diyorlar ki, ‘ben şu partiye oy vermiştim ama bu seçimde CHP’ye oy vereceğim’ diyen kişiler görüyorum. Bu öfkenin de haklı bir karşılığı var. Erkekler de bazen elimi sıkıp ‘biz kadın adayı destekliyoruz’ diyorlar. Ben şehirde gerçekten bu şehre sahip çıkan, bu şehre değer veren, bu şehrin tekrar gelecekte de yapısını koruyarak devam ettirmek isteyen kesimler bize oy verecek. Bunun da sahada karşılığını görüyoruz. Seçmende bir duygusallaşma var. Artık insanlarda bize sarılıp ‘sakın bırakmayın, kazanın, bana da dokunun, bana gelmediniz’ gibi daha çok duygusal tepkiler görüyorum. Bu şehrin savunma mekanizması olarak görüyorum ben bu duygusallığı. Kadınlar ‘biz imar değil Ayşe’yi istiyoruz’ dediler bir ziyaretimizde. Bunlar gerçekten çok güzel tepkiler. Bu doğaçlama oluşan, samimiyetimize inanan, dürüstlüğümüze güvenen, şehri bize emanet etmek isteyenlerin tepkisi bu. Bu şehirde yaşayan her kesimden yüksek oy alacağız, o gözüküyor” dedi.

İMAR SORUNU ÇÖZÜLMEMİŞ MAHALLE KALMAYACAK

Seçim döneminde sıkça gündeme gelen imar sorunu olan mahallelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ünlüce, “Hem Odunpazarı hem Tepebaşı’nda kalan, şehirdeki pek çok imar konusunu çözdük. Geçen senelerde çok ciddi bir revizyon da yaptık. Burada hiçbir şaibe olmayan tertemiz bir revizyon yapıldı ve 3 belediyeye çok yakıştı. Bu kadar geniş alanda revizyon yapılıp parsel basında en ufak bir rica olmaksızın, tamamen şehircilik ilkelerine uygun yapıldı. 12 bin 500 hektarlık bir alan. En ufak bir şaibe duydunuz mu? Gurur duyuyoruz bununla. Ama sorunlu mahallelerimiz var. Sahada da bunu söylüyoruz, biz 3 başkan adaylığımız açıklandığı süreçten itibaren hızlıca imar konularında çalışmaya başladık. Sorunlu bölgelerimizde ada ve parsel bazında çözümleri hazırlıyoruz. Mutlaka o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın rızasıyla yapılacak. 1 metrekare bile zararları olmayacak. Hiçbir hak kayıpları olmayacak. Bizim için önemli olan bu şehirden yaşayanların mutluluğu ve haklarının onlara verilmesidir. Bu hazırladığımız planları, kahvelerde, evlerde anlatacağız. Mutabakatla hızlıca imar sorunu çözülmemiş hiçbir mahallemiz kalmayacak. Rant halkın rantı olacak” şeklinde konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esesli Bilal 29 Mart 2024 18:19

Göreceğiz bakalım son gülen iyi güler.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi