Eskişehir’de yaşayan 83 yaşındaki emekli esnaf Memduh Çetin, Çanakkale Savaşı'nın simge isimlerinden Seyit Onbaşı’nın kent merkezine heykelinin yapılması için dilekçe yazarak yetkililere başvurdu.
Yaklaşık 19 yıl önce beyin kanaması geçiren ve o günden bu yana felçli olan eşi Mücella Çetin’e bakan Memduh amca, bağlı bulundukları Mamure Mahallesi Dural Sokak’taki evlerinin önünü "Sevgililer ve Âşıklar Parkı"na dönüştürmesiyle tanınıyor. Eşine olan sevgisiyle örnek bir yaşam sürdüren Memduh Çetin, şimdi de tarihi bir vefa çağrısıyla gündemde.
Memduh Çetin, 1. Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Cephesi’nde 215 kiloluk top mermilerini sırtlayarak İngiliz zırhlı gemisinin batırılmasına katkı sağlayan Seyit Onbaşı’nın unutulmaması gerektiğini vurguladı. Eskişehir’de birçok park ve caddede heykel bulunmasına rağmen, böylesine önemli bir kahramanın kentte temsili olmadığını belirtti.
Dilekçesinde, “Eskişehir'de cadde ve parklar heykelle dolu. Türkiye'yi kurtaran kahramanımızın heykeli yok. Yeni nesil bilmiyor. Buraya turistler geliyor, Seyit Onbaşı'yı kimse tanımıyor. Merkezde bir heykeli olsun. O bizim kahramanımız” ifadelerine yer verdi.
Memduh amcanın bu anlamlı çağrısı, sosyal medyada ve kentte kısa sürede takdir toplarken, ilgili kurumların nasıl bir yanıt vereceği merak konusu oldu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MHP İl Başkanı Candemir vedaya hazırlanıyor!
Tarkan Demir
CHP’den bir milletvekili istifa edebilir
Kerem Akyıl
Halkın yanında olan esnafa selam!
Kaan Özcan
Üreticiler zirai don ile karşı karşıya!
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
