Eskişehir için önemli gelişme: O marka satışa çıkardı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için önemli gelişme: O marka satışa çıkardı!
A
a

Eskişehir'in Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinde elma bahçelerine yatırım yapmış olan Şen Piliç, yıllar önce satın aldığı elma ağaçları için yeni bir karara imza attı. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinde elma bahçelerine yatırım yapan Şen Piliç, yıllar önce satın aldığı elma ağaçlarını satışa çıkardı. Şen Piliç, bu alan üzerindeki faaliyetlerini sonlandırmış bulunuyor. Ekonomim'den Necla Dalan'ın "Şen Piliç, 300 bin meyve ağacını satışa çıkardı" başlıklı yazısıyla duyurulan bu gelişme, sektörde dikkatleri üzerine çekti.

Dalan'ın yazısında belirttiğine göre, Şen Piliç'in elma bahçeleri ve işleme tesisleri, İstanbul Sanayi Odası'nın "Türkiye'nin En Büyük İlk 100 Sanayi Kuruluşu" içerisinde 71. sırada yer alıyor. Şirketin 2022 yılında gerçekleştirdiği bu satış, sektörde önemli bir dönüşümü işaret ediyor.

Şen Piliç'in 2016 yılında Eskişehir Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinde elma bahçelerine yatırım yaparak başladığı süreç, mevcut bahçeleri büyütüp farklı meyve çeşitleri üretme hedefiyle ilerliyordu. Ancak, Şen Piliç'in Şenola Tarım ile faaliyet gösterdiği bu alandan çıkmaya karar vermesi, sektörde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Şenola Tarım, elma, armut ve ayva gibi farklı meyve çeşitlerinin üretimiyle öne çıkıyor. Şirketin web sitesinde yer alan bilgilere göre, Eskişehir'deki bahçelerinde modern sulama ve don koruma sistemleriyle yüksek teknolojiye dayalı üretim yapılmaktadır. Şirketin geleceği ise sektör kulislerinde büyük şirketlerle görüşmelerin devam ettiği şeklinde yorumlanıyor. Aroma, Dimes ve Alarko Holding gibi önemli isimlerle görüşmeler sürüyor.
Kaynak : Haber Merkezi
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi